Denna äppelkaka är verkligen så saftig och god. Servera gärna med vaniljsås, vaniljvisp eller ät den som den är. 
Den är bakad i stor långpanna 30x40 och räcker till många.  

Så här gör jag :
Saftig äppelkaka i stor långpanna
Recept :

Fyllning :
Ca 8 - 10 äpple ( medelstora) 
2 msk kanel 
2 msk vaniljsocker
1 dl farinsocker - (kan bytas ut mot vanligt)  

Smet :
150 g smör 
4 ägg 
4 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk 

Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Klä en långpanna med bakplåtspapper och spraya med lite formspray/fett (går bra utan fett också) 
Skala äpple, ta bort kärnhuset och skiva tunna äppelskivor. 
Lägg skivorna i en bunke. Blanda med kanel, vaniljsocker och farinsocker. Rör/skaka runt väl och låt sedan stå och dra medan du gör i ordning smeten. 
Smält smöret försiktigt i micro/eller kastrull och låt svalna något. 
Ta fram en bunke, vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt poröst. 
Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Tillsätt smöret och blanda.
Tillsätt mjölken och rör ihop en jämn smet.
Häll smeten i långpannan och fördela äppelskivorna jämt i pannan. Saften som är kvar i äppelbunken kan ringlas ner över smeten. 
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. 
Prova med en sticka i mitten av kakan då våra ugnar gräddar olika. Stickan ska vara torr. Då är kakan klar. 
Ta ut och låt kakan svalna . 

Skiva kakan i rutor, pudra med florsocker innan servering. 
Serverings förslag : 
Vaniljsås, vanilvisp, vaniljglass och kolasås. Så gott ! 

Ni hittar mig även på 
FB - Snilleskök 
Instagram @lillameee