Vill du prova på en annorlunda men väldigt god topping på din morotskaka så vågar jag absolut rekomendera min combo här. 

Jag bjöd på morotskaka med 2 olika toppingar. 
Gjorde en morotskaka i långpanna som jag sen delade på 2 delar och gjorde 2 olika glasyrer.
En serverades med vispad creme fraiche och rostad kokos. 

Perfekt om man föredrar mindre sötma i glasyren.
Den andra serverades med en spritsbar smörkrämsfrosting.


Testpanelen tyckte båda varianterna var väldigt goda även den med mindre sötma. 
Vissa föredrog den mindre söta medan andra föredrog en mindre bit med den mäktigare varianten. 

En sak som är viktig att poängtera är att när man börjar vispa creme fraich blir den lös men när du sen har vispat ett tag så blir den fluffig. Vispa på bara ! Man måste vispa creme fraichen länge tills den tjocknar. 
Vill du servera hela morotskakan med creme fraich glasyren gör du subbel sats av glasyr receptet.

Så här gjorde jag. 
Morotskaka i långpanna.
Recept:
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl rapsolja
1 tsk nystött kardemumma - ( kan uteslutas)
1 msk kanel
6 dl riven morot 

Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa socker och ägg så att det blir poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål/bunke och tillsätt sedan i äggsmeten.
Tillsätt morötterna, oljan och blanda ihop en jämn smet.
Smörj och bröa en mindre långpanna.
(Min långpanna 37×25 cm)
Häll i smeten i formen och grädda i förvärmd ugn på näst nedersta falsen cirka 45 minuter.
Prova med en sticka ner en sticka i kakan efter ca 40 minuter, stickan ska vara torr när kakan är färdig.
Låt svalna helt. 
Dela i två delar.

Glasyr med vispad creme fraiche:
1 sats - 20-24 cm bakform

Recept:
2 dl creme fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här :
Rör ner alla ingredienser i en skål.
Vispa ihop med elvisp.
Först kommer creme fraichen bli lös men bli inte orolig. Fortsätt vispa och vispa länge. 
Det tar sin lilla tid innan den tjocknar och blir fluffig.

Ställ sedan in i kylen medan du rostar kokosflingorna. 

Rostade kokosflingor
Ca 1 - 1 1/2 dl kokosflingor
Gör så här:
Hetta upp en torr stekpanna.
Häll i kokosflingor och rör runt kokosen i den varma pannan tills den börjar ta färg. 
Ställ åt sidan och låt svalna.

Ta fram den ena halvan av kakan.
Bred glasyren på kakan och strö de rostade kokosflingor över. 

Recept på den spritsbara vaniljfrostingen som jag använde på den andra halvan av morotskakan hittar ni här
Smaklig spis :)