Stora och saftiga chokladmuffins med nutellafyllning.

Saftiga chokladmuffins fyllda med nutella. Ljuvligt ! 
Jag skulle slänga ihop en snabbfika och valet föll på chokladmuffins. 
Ville gärna lyxa till dem med mjölkchoklad men i mitt bakskåp fanns det enbart vit och mörkchoklad och en stor burk nutella. Ögonen sneglade givetvis direkt på nutella burken. 
Så istället för tilltänkt mjölkchoklad blev det nutella.
Men ingen blev besviken för den sakens skull, tvärt om. 
Super gott ! 


Sen så ska jag alltid överdriva och det fick bli en nutella klick även på toppen. 
Mums ! 
Så här gör jag mina godingar. 

Stora chokladmuffins med nutella.
Recept.

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 dl socker
2 ägg
2 dl yoghurt - turkisk/grekisk eller vanlig naturell. 
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl rapsolja. 

Gör så här : 
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål. 
Vispa ägg och socker så att det blir poröst. 
Tillsätt vaniljsocker, yoghurt och olja. 
Rör runt. 
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet. 

Ta fram en muffinsplåt och lägg i muffinsformar i plåten. 
Sätt i en stor msk muffinsmet i varje form. 
Klicka därefter i en stor tesked nutella på smeten och fyll sedan 2/3 av muffinsformen med ytterligare muffinsmet. 

Grädda i mitten av ugnen 
Ca 17 - 20 minuter
Känn med en sticka när det närmar sig slutet av gräddningstiden. 
Tiden varierar lite från ugn till ugn.
Stickan ska vara torr. 
Ta ut och låt svalna.

Jag gräddar mina ca 17 minuter. 


Smaklig spis :)






Chokladcookie fylld med hallonmousse och nöt frosting

En chokladcookie paj fylld med hallonmousse och nöt frosting.
\n

\n
\n
 
\n
\n
Ni vet när man tror att man har gott om tid men pang så ändras ens tilltänkta planer.
Där står man med en färdig grund bara. Två fyllningar som ska fixas och sen vill man hinna dekorera lite också ! Och allt det ska helst vara klart innan man ens har börjat, för helt plötsligt har man klockan emot sig.
Men klar blev den och framdukad stod den när det ringde på dörren.
Framstressad men ack så god. 
\n
 
\n
Den hemmagjorda hallon moussen kan ersättas med halvfabrikat som finns ute i handeln.
\n
\n
Bra alternativ om man har ont om tid.
\n
Dock så smakar det godare med hemmagjord. 
\n

Så här gjorde jag:

Recept till Cookie botten.

175g smör rumstempererat 
2 1/2 dl socker
1 ägg
1 tsk vanilj extrakt/arom/vaniljsocker
3 dl mjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk maizena majsstärkelse

Gör så här:
Cookie:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm)
Vispa ihop smör och socker så att det blir poröst.
Tillsätt ägg, vaniljsocker och vispa tills allt är väl blandat.
Rör ner dem torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
\n
\n
Fördela smeten jämt i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 17 - 18 minuter.
\n

Ta ut kakan och pressa med hjälp av en något mindre skål/burk försiktigt ner mitten så att det blir en fördjupning. Var inte orolig för att det är mjukt i mitten, den ska vara så.
Ta sen hjälp av en kryddburk i glas och tryck försiktigt ner fördjupningen ytterligare lite och se till så att den blir jämn och fin kant.
Låt kakan svalna helt innan du lossar på kanterna.
Lossa försiktigt bottenplattan från kakan med hjälp av en större kniv.

Hallonkmousse
Recept:

250 g frysta hallon
1 dl socker
3 dl grädde
3 gelantinblad

Gör så här:
Häll hallon och socker i en kastrull och koka upp.
Rör runt så att hallonen smulas ordentligt.

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.

Ta fram en skål + sil och passera bort kärnorna.
Vill du ha hallonkärnorna kvar i moussen hoppa bara över detta moment.
Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den varma hallonenpurén
Blanda tills bladen har löst upp sig.
Låt sedan svalna.

Vispa grädden så att den bildar toppar.
Rör ner ca 1 dl av grädden i den avsvalnade hallonpurén och blanda väl.
Tillsätt resten av grädden och rör försiktigt runt tills allt är väl blandat.
Ställ  in i kylen tills moussen har blivit fastare.
Fyll chokladkakan med mousse och ställ in i kylen ytterligare en liten stund.
\n

Hasselnötsfrostingen :
Recept:
2 dl hasselnötskräm 
100 g färskost
1 msk vaniljsocker
1 - 2 msk kallt kaffe ( kan uteslutas)
4 dl florsocker 
25 g smör - rumstempererat.

Visps ihop alla ingredienser i en skål.
Vispa tills du har en jämn och fin kräm.
Tillsätt eventuellt lite till florsocker om du tycker krämen är för lös.
Ställ in i kylen en liten stund.
( ej nödvändigt moment )
Lägg krämen i spritspåse och spritsa över hallonmoussen. 
\n
\n
\n
\n
 
\n
Jag har spritsat mina rosor med wiltons 1M tyll. 
Ni hittar mig även på :
\n
Fb - Snilleskök
\n
Instgram @lillameee
\n
 
\n
Smaklig spis :) 
\n
 
\n



Chokladcookie paj fylld med hallon mousse och nöt frosting"

choklad cupcakes med hasselnötsfrosting.

Bjöd på födelsedagsfika här hemma och på jobbet, bakade då choklad cupcakes med hasselnötsfrosting bland annat.
Uppskattade och goda enligt testpanelen. 

 
Recept:
Ca 10 -12 stora muffins. 

2 1/2 dl vetemjöl 
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt  
2 dl socker
1 1/2 dl rapsolja
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Frosting:

2 dl hasselnötskräm
100 g färskost
1 msk vaniljsocker
1 - 2 msk kallt kaffe ( kan uteslutas)
4 dl florsocker 
25 g smör - rumstempererat

Gör så här :
Muffins.
 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. 
Vispa ägg och socker så att det blir poröst.
Tillsätt vaniljsocker, yoghurt, olja och rör runt.
Tillsätt mjölblandningen, rör ihop till en jämn smet. 
Ta fram en muffinsplåt och lägg i muffinsformar. 
Fyll formarna med 2/3 av smet. 
Grädda mitt i ugnen ca 17 - 20 minuter. 
(Lite olika från ugn till ugn) 
 
OBS ! Grädda inte mer än vad som precis är nödvändigt. Prova med en sticka om du är osäker, stickan ska vara torr. Muffins/mjuka kakor överlag blir gärna lite torra om de övergräddas. 
Jag tog ut mina efter 17 min. 
 
Hasselnöts frosting. 
Gör så här. 
Rör ner alla ingredienser i en skål och vispa ihop med elvisp till en slät kräm. 
Känns smeten lös tillsätt lite till florsocker. 
Ställ in en liten stund i kylen. ( inget nödvändigt moment) 
Lägg frostingen i spritspåse med önskad tyll och dekorera muffinsen. 
 
 
Smaklig spis :)