Banan och kokos crêpes

Goda  banan-kokos crêpes som du får till på noll tid. 
Du kan även göra dem i plättlägg om du föredrar mindre. 
Jag serverade mina crêpes med varm jordnötssås och vaniljglass. 
Så gott ! 
Mina barn tyckter det är jätte gott, speciellt med den varma jordnötssåsen.  

Recept på jordnötssåsen finns i separat inlägg precis under detta inlägg. 



Så här gör jag: 

Recept:  ca 6 stora crêpes 

1 stor banan
1 - 1,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk  3%
1 dl kokosflingor
1 tsk socker

Smör/rapsolja  till stekning 

Fin mosa bananen med en gaffel. 
Rör ner alla ingredienser i en bunke och vispa ihop till en slät smet. 

Hätta upp stekpannan och lägg i en klick smör. 
Grädda på medelvärme och vänta med att vända  tills den är fast  på ovansidan.


Vänd och grädda tills du får en gyllenbrun yta. 


Dubbel vik eller rulla dina banan- kokos crêpes innan servering. 

Smaklig spis :) 




"banan/kokos crêpes" "recept"

Jordnötssås - Dessert sås

Denna såsen är så enkel att göra, god och kräver endast tre ingredienser. 

Jag serverade såsen med banan-kokos crêpes och glass. 
Du kan servera den till vanliga pannkakor, plättar, friterad banan eller bara avnjuta tillsammans med en god glass. 

Super gott ! 


Så här gör jag : 

Recept 

2 dl jordnötter
1 dl brun farinsocker ( går bra med vanlig socker med) 
2 1/2 dl matlagningsgrädde. 

Mal jordnötterna i en mixer/matberedare tills du har en finmalen massa. 

Ta fram en kastrull och lägg i alla ingredienser. 
Hetta upp såsen och låt den sjuda ca 5 minuter, rör runt då och då. 
Ta av från värmen, låt svalna något och servera. 
Smaklig spis :) 



"jordnötssås" "dessert sås med jordnötter" "dessertsås" "recept"

Majsmuffins med feta ost - projice sa sirom

Majsmuffins-Projice 
Projice  härstammar från odet proja vilket är namnet på ett majsbröd som är vanligt förekommande på Balkan och som gärna serveras med surkåls rätter. 

Jag åt dessa majs muffinsarna första gången hos en av mina närmsta vänner. 
Hon var i full förberedelse att göra dessa och lagra dem inför en stor fest. 
Jag råkade komma förbi i rätt stund, helt nygräddade och varma och det var så gott. 


Idag har jag gjort vissa  helt naturella, ( utan fyllning) andra med fetaost och vissa med bacon/fetaost




Trevliga och goda majsmuffinsar som du kan servera som tilltugg istället för bröd, på buffebordet, som mellanmål eller bara äta dem rätt upp och ner som dem är. 
Det går även  alldeles utmärkt att frysa ner dem. 



Recept  ca 12 - 15 st. 

3 ägg 
2 1/2 dl majsmjöl 
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl rapsolja 
4 dl yoghurt ( naturell) 
2 tsk salt 
1 1/2 tsk bakpulver. 
Ca 200 - 300 g feta ost ( jag använde 200) 

Gör så här. 
Vispa upp  äggen och häll ner dem i en bunke. 
Tillsätt yoghurt, rapsolja och salt.!
Blanda majsmjöl, vetemjöl bakbulver och salt och häll ner det i bunken. 

Blanda/vispa ihop till en jämn smet. 


Smula i fetaosten och blanda. 

Smörj en muffins plåt rikligt med smör.

Fyll 2/3 av formen med smet. 

Du kan även fylla formen med smet och smula i lite fetaost direkt i formen istället för att ha fetasten i smeten. 
Gör vad som passar dig bäst. 


Väljer du att göra med bacon då ska du steka 1 pkt bacon så att det blir knaprigt, låta baconet droppa av på lite hushållspapper och skiva det i mindre bitar. Lägg sedan i lite baconbitar i varje form. 


Grädda i mitten av ugnen 
Ca 15-17 minuter. 
Låt svalna en stund och ta sedan loss dem. 
Smaklig spis :) 






"majsmuffins" "fetaostfyllda majsmuffins" "baconfylkda majsmuffins" " recept"