En supergod kladdis som är inspirerad av pajen med samma namn. Pajen görs på en digestive botten men här har jag valt att göra en vit kladdkaka som botten. 
Enkel att göra då alla ingredienser till kladdkakan rörs ihop i  en och samma kastrull. 


En kladdis som garanterat kommer gå hem. 
Så här gör jag :
Banoffee kladdkaka 
Recept : 
Botten 
150 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker 
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
3 ägg 

Topping 
1 burk karamelliserad mjölk ( dulce de leche ) 
2 bananer 
3 dl vispgrädde 

Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form (24 cm i diameter) 
Hacka chokladen i mindre bitar. 
Ta fram en kastrull, smält smöret på medel värme och lägg i chokladen. Rör runt tills chokladen är smält. Ta bort från värmen. 
Tillsätt socker, vaniljsocker och rör runt. 
Tillsätt ett ägg i taget och rör runt tills äggen är blandade. Tillsätt mjöl och rör ihop till en jämn smet. 
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. (riktigt kladdig ca 15 -16 min)  Låt sedan svalna helt.
Till topping:
Vispa grädden. 
Bred ut  den karamelliserade mjölken (dulce de leche) jämt över kladdkakan, skiva bananer och lägg på, toppa med grädde och riven/ hackad choklad. 

Smaklig spis :)
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee