En enkel och god fänkålssallad som passar till fisk, fågel och kötträtter. En sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillade rätter om jag får tycka till. 
Den karaktäristiska lakrits tonen försvinner en hel del under tillagning. 

Använd även dillen som finns på fänkålen, klipp ner den i salladen. 
Jag brukar toppa min sallad med rostade eller naturella solrosfrön. 
Så här gör jag :
Fänkålssallad 
Recept:
2 fänkålsstånd 
1 citron
2 msk frusen/färsk dill - går bra vilket som 
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
2 nypor flingsalt
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 dl solroskärnor (kan uteslutas)  

Gör så här : 
Strimla fänkålen tunt på en mandolin, skölj av och sila bort vattnet.
Skölj citronen noga, riv av skalet med ett rivjärn och pressa ut saften i en skål. 
Rosta solrosfrön i en torr stekpanna tills det börjar ta lite färg.
Blanda alla ingredienser uton solrofrön i en skål. Rör runt till allt är väl blandat. 
Lägg upp i en skål och toppa med solrosfrön. 

Ni hittar mig även på 
FB -Snilleskök 
Instagram @lillameee