En mjuk, saftig och god långpannekaka som påminner om kanellbullar i smaken. 
Enkel att göra och perfekt när man vill baka en kaka som räcker till många. 

Jag har bakat min kanelbullekaka i en standard långpanna 30x40 cm alltså den stora som brukar tillhöra ugnen.

En god långpannekaka som ni absolut måste prova. 


Så här gör jag : 
Kanelbullekaka 
Recept :
250 g smör 
3 ägg
4 dl socker 
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl mjölk

Till fyllning :
100 g smör
2 msk kanel 
1 dl farinsocker

Till garnering:
1 dl pärlsocker

Glasyr - om önskas
1 dl florsocker 
1 msk vatten

Gör så här : 
Sätt ugnen på 200 grader
Klä långpannan med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. 
Vispa ihop socker och ägg så att det blir poröst.
Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt mjölk o smör om vart annat tills allt är väl blandat och du har en jämn smet.
Häll smeten i långpannan.

Ta fram en kastrull och smält smöret till fyllningen.
Lägg i resterande ingredienser, ta bort kastrullen från värmen och blanda väl.
Ringla fyllningen över hela smeten. 
Dra sedan fyllningen med hjälp av en knivsudd eller skaftet av en sked kors och tvärs genom smeten så att den bildar mönster. 
Strö pärlsocker över ytan och grädda i mitten av ugnen 18 - 20 minuter. Tänk på att våra ugnar gräddar olika, känn med en sticka om du är osäker. Stickan ska vara torr. 
Ta ut och låt svalna något.
Rör ihop glasyren, om du tycker den är för trög, tillsätt lite till vatten och ringla över kakan.
Smaklig spis :) 
Ni hittar mig även på 
Fb - Snilleskök
Instagram - @lillameee