Enkal och goda mördegskakor som med sina färgade kanter piffar upp på kakfatet. En klassisk småkaka som går hem på alla kafferep.


Så här gör jag :
Brysselkex
Recept : 
200 g smör - rumstempererat 
1 dl socker 
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl

Till garnering:
1 dl socker
 Några droppar karamellfärg 

Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör i ordning garneringen genom att lägga i sockret i en plastpåse, droppa i några droppar  karamellfärg och blanda runt i påsen tills sockret är färgat.
Sprid ut det färgade sockret på en skärbräda/bricka. 
Ta fram en bunke och blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
Forma degen till två rullar ca 3-4 cm i diameter/rulle. 
Rulla degrullarna i det färgade sockret och ställ in i kylen en stund. 
Skär degrullarna i ca 0,5 cm stora skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. 
Kakorna ska fortfarande vara ljusa i färgen när de är klara och tänk på att sockret kan ändra färg om de gräddas förlänge. 

Jag finns även på 
FB - Snilleskök 
Instagram @lillameee