Brysselkex

Enkal och goda mördegskakor som med sina färgade kanter piffar upp på kakfatet. En klassisk småkaka som går hem på alla kafferep.


Så här gör jag :
Brysselkex
Recept : 
200 g smör - rumstempererat 
1 dl socker 
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl

Till garnering:
1 dl socker
 Några droppar karamellfärg 

Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör i ordning garneringen genom att lägga i sockret i en plastpåse, droppa i några droppar  karamellfärg och blanda runt i påsen tills sockret är färgat.
Sprid ut det färgade sockret på en skärbräda/bricka. 
Ta fram en bunke och blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
Forma degen till två rullar ca 3-4 cm i diameter/rulle. 
Rulla degrullarna i det färgade sockret och ställ in i kylen en stund. 
Skär degrullarna i ca 0,5 cm stora skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. 
Kakorna ska fortfarande vara ljusa i färgen när de är klara och tänk på att sockret kan ändra färg om de gräddas förlänge. 

Jag finns även på 
FB - Snilleskök 
Instagram @lillameee






Mimmi

Smart att färga sockret.
Undrar om det funkar att göra det med pärlsocker till kanelsnäckorna.

Svar: Hej Mimmi, ja, det är lite roligt, jag och barnen har färgat kokos till chokladbollar på samma vis, har för mig att jag även har färgat pärlsocker, dock väldigt länge sen blir lite osäker så det får vi ju prova igen 👍😊
snilleskök.se