Banankaka i långpanna

En saftig och god banankaka med choklad som räcker till många. 
Ett utmärkt alternativ att baka när man har överblivna bananer som börjar se halvtråkiga ut i fruktkorgen. 

Så här gör jag :
Banankaka i långpanna
Recept :
6 mogna bananer
125 g rumstempererat smör 
2 dl socker
2 dl farinsocker - kan ersättas med vanligt socker
1 msk vaniljsocker
4 ägg 
2 dl naturell yoghurt/vanilj yoghurt 
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
200 g mörk choklad.

Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader.

Mosa bananerna med gaffel.
Hacka chokladen i mindre bitar.
Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Vispa ihop socker, farinsocker, smör och vaniljsocker i en annan bunke så att det blir poröst. 
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop. 
Tillsätt bananmoset, yoghurt och rör runt. 
Tillsätt de torra ingrediensena och rör ihop en jämn smet. 
Tillsätt hackad choklad och rör ner i smet. 
Klä en standard  långpanna 30×40 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten. 

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Känn med en sticka mot slutet av gräddningstiden. Stickan ska vara torr. 


Låt kakan svalna, skär upp och servera med en klick grädde om önskas.
Jag brukar strö över lite florsocker innan servering ibland. 
Smaklig spis :) 
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök 
Instagram @lillameee