Spröda småkakor som bakas med hjorthornssalt och rapsolja.
Enkla att göra och så goda.

En småkaka som smälter i munnen och passar att ta fram vid alla tillfällen.

Recept :
100 g rumsvarmt smör 
3 1/2 dl socker 
1 msk vaniljsocker 
1tsk hjorthornssalt 
1 1/2 dl rapsolja 
Ca 4 1/2 - 5 dl vetemjöl 

Gör så här :
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt lite olja i taget och rör ner.
Blanda ca 1 dl vetemjöl och hjorthornssalt i en skål.
Rör ner i bunken. 
Tillsätt resterande vetemjöl och rör ihop en deg.
Dela degen i mindre bitar och rulla bitarna till små bollar.  
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
Tänk på att inte lägga dem för tätt då kakorna flyter ut under gräddningen. 
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Ta ut plåten och låt svalna helt.
Smaklig spis :)