Pannacotta kan varieras i oändligheter. En enkel och god dessert som du även kan förbereda i god tid.
Denna gången bjöd jag på blåbärspannacotta som serverades med blåbärspure och färska blåbär. 

Testpanelen tyckte det var väldigt gott. 

Så här gör jag :
Recept : 
4 dl grädde
1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker 
2 dl frysta blåbär
2 gelantinblad

Gör så här :
Blötlägg gelatinbladen i en skål med vatten i ca fem minuter. 
Koka upp grädde och blåbär i en kastrull och ta bort kastrullen från värmen så snart det börjar koka.
Tillsätt socker och vaniljsocker, krama ur gelantinbladen och rör ner i kastrullen. Blanda allt väl. 
Mixa blåbären med en stavmixer direkt i kastrullen. Sila av och häll upp i portionsglas.
Låt stå i kylen tills pannacottan stelnar, ca4 timmar. 
Smaklig spis :)