saftig banakaka

Denna saftiga banankaka gjorde jag med våra överblivna bananer. 
Vi fick en god fika och bananerna kom till användning. Två flugor i en smäll. 
Enkel att göra och så saftig.
Perfekt kaka att göra dagen innan. 
Blir bara saftigare och godare när den får stå till sig lite. 


Så gjorde jag.

Saftig banankaka
Recept :
5 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl rapsolja
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 dl gräddfil.
4 bananer. 
Tillsätt ev lite kanel (ca 1 tsk) om önskas.

Gör så här.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform/bakform.

Mosa bananerna ordentligt.
Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. 
Vispa ihop ägg och socker så att det blir poröst.
Tillsätt vaniljsocker, gräddfil och olja. 
Rör runt. 
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop.
Tillsätt bananerna och rör ihop allt till en jämn smet. 
Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. 
Känn med sticka mot slutet av gräddningstiden. Stickan ska vara torr.
Ta ut kakan och låt svalna helt innan du tar ur den ur formen. 
Ringla lite smält choklad över kakan om du vill lyxa till den lite. 

Smaklig spis :) 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: