Spröda och supergoda chokladkakor som dessutom är fyllda med chokladbitar.
Dubbel glädje med andra ord. 

Detta är en chokladig variant av "makalösa" småkaka som är en av mina favorit småkakor. 
Om ni inte har bakat makalösa så tycker jag absolut att ni ska prova. 
Recept på klassiska makalösa hittar ni här: 

Mina variant med dubbel choklad som ni ser på bilden är väldigt omtyckt här hemma och blev genast en ny favorit hos kidsen.
Så här gör jag mina makalösa chokladkakor. 

Makalösa chokladkakor. 
Recept:
Ca 

100 g bakchoklad/chokladknappar.
200 g rumstempererat smör
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker. 

Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Ta fram två plåtar klädda med bakplåtspapper.
Hacka chokladen i mindre bitar om du inte använder chokladknappar. 
Rör ihop vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål.
Ta fram en bunke, häll i alla ingredienser utom chokladbitar/knappar och rör ihop till en smet. 
Rör tillsist ner chokladbitarna och blanda väl.
Rulla små bollar ca 20-25 g deg/boll 
(Storleksmässigt lite mindre än en bordtennisboll.)
Lägg degbollen på plåten och platta ut den ordentligt med handflatan. 


Tänk på att lämna plats mellan kakorna då de flyter ut under gräddningstiden. 
Grädda mitt i ugnen 13 -15 minuter. 
Låt svalna helt på plåten innan du tar av dem. 
Smaklig spis :)