En chokladcookie paj fylld med hallonmousse och nötfrosting.
\n
\n
 
\n
\n
Ni vet när man tror att man har gott om tid men pang så ändras ens tilltänkta planer.
Där står man med en färdig grund bara. Två fyllningar som ska fixas och sen vill man hinna dekorera lite också ! Och allt det ska helst vara klart innan man ens har börjat, för helt plötsligt har man klockan emot sig.
Men klar blev den och framdukad stod den när det ringde på dörren.
Framstressad men ack så god. 
\n
 
\n
Den hemmagjorda hallon moussen kan ersättas med halvfabrikat som finns ute i handeln.
\n
\n
Bra alternativ om man har ont om tid.
\n
Dock så smakar det godare med hemmagjord. 
\n

Så här gjorde jag:

Recept till Cookie botten.

175g smör rumstempererat 
2 1/2 dl socker
1 ägg
1 tsk vanilj extrakt/arom/vaniljsocker
3 dl mjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk maizena majsstärkelse

Gör så här:
Cookie:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm)
Vispa ihop smör och socker så att det blir poröst.
Tillsätt ägg, vaniljsocker och vispa tills allt är väl blandat.
Rör ner dem torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
\n
\n
Fördela smeten jämt i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 17 - 18 minuter.
\n

Ta ut kakan och pressa med hjälp av en något mindre skål/burk försiktigt ner mitten så att det blir en fördjupning. Var inte orolig för att det är mjukt i mitten, den ska vara så.
Ta sen hjälp av en kryddburk i glas och tryck försiktigt ner fördjupningen ytterligare lite och se till så att den blir jämn och fin kant.
Låt kakan svalna helt innan du lossar på kanterna.
Lossa försiktigt bottenplattan från kakan med hjälp av en större kniv.

Hallonkmousse
Recept:

250 g frysta hallon
1 dl socker
3 dl grädde
3 gelantinblad

Gör så här:
Häll hallon och socker i en kastrull och koka upp.
Rör runt så att hallonen smulas ordentligt.

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.

Ta fram en skål + sil och passera bort kärnorna.
Vill du ha hallonkärnorna kvar i moussen hoppa bara över detta moment.
Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den varma hallonenpurén
Blanda tills bladen har löst upp sig.
Låt sedan svalna.

Vispa grädden så att den bildar toppar.
Rör ner ca 1 dl av grädden i den avsvalnade hallonpurén och blanda väl.
Tillsätt resten av grädden och rör försiktigt runt tills allt är väl blandat.
Ställ  in i kylen tills moussen har blivit fastare.
Fyll chokladkakan med mousse och ställ in i kylen ytterligare en liten stund.
\n

Hasselnötsfrostingen :
Recept:
2 dl hasselnötskräm 
100 g färskost
1 msk vaniljsocker
1 - 2 msk kallt kaffe ( kan uteslutas)
4 dl florsocker 
25 g smör - rumstempererat.

Visps ihop alla ingredienser i en skål.
Vispa tills du har en jämn och fin kräm.
Tillsätt eventuellt lite till florsocker om du tycker krämen är för lös.
Ställ in i kylen en liten stund.
( ej nödvändigt moment )
Lägg krämen i spritspåse och spritsa över hallonmoussen. 
\n
\n
\n
\n
 
\n
Jag har spritsat mina rosor med wiltons 1M tyll. 
Ni hittar mig även på :
\n
Fb - Snilleskök
\n
Instgram @lillameee
\n
 
\n
Smaklig spis :) 
\n
 
\n