Bjöd på födelsedagsfika här hemma och på jobbet, bakade då choklad cupcakes med hasselnötsfrosting bland annat.
Uppskattade och goda enligt testpanelen. 

 
Recept:
Ca 10 -12 stora muffins. 

2 1/2 dl vetemjöl 
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt  
2 dl socker
1 1/2 dl rapsolja
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Frosting:

2 dl hasselnötskräm
100 g färskost
1 msk vaniljsocker
1 - 2 msk kallt kaffe ( kan uteslutas)
4 dl florsocker 
25 g smör - rumstempererat

Gör så här :
Muffins.
 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. 
Vispa ägg och socker så att det blir poröst.
Tillsätt vaniljsocker, yoghurt, olja och rör runt.
Tillsätt mjölblandningen, rör ihop till en jämn smet. 
Ta fram en muffinsplåt och lägg i muffinsformar. 
Fyll formarna med 2/3 av smet. 
Grädda mitt i ugnen ca 17 - 20 minuter. 
(Lite olika från ugn till ugn) 
 
OBS ! Grädda inte mer än vad som precis är nödvändigt. Prova med en sticka om du är osäker, stickan ska vara torr. Muffins/mjuka kakor överlag blir gärna lite torra om de övergräddas. 
Jag tog ut mina efter 17 min. 
 
Hasselnöts frosting. 
Gör så här. 
Rör ner alla ingredienser i en skål och vispa ihop med elvisp till en slät kräm. 
Känns smeten lös tillsätt lite till florsocker. 
Ställ in en liten stund i kylen. ( inget nödvändigt moment) 
Lägg frostingen i spritspåse med önskad tyll och dekorera muffinsen. 
 
 
Smaklig spis :)