Marängsnittar med rostad mandel.

Marängsnittar 
En ljuvlig småkaka med mör botten, marängtäcke och rostade mandlar/mandelspån.
Dessa snittar är ljuvliga och går alltid hem på fikabordet. 
Vill du göra en söt botten går det bra att tillsätta 2-3 msk socker i mördegen. 
Jag valde att göra marängen sötare och skippa socker i mördegen. 
Men allt handlar om smaksak.
 
 
Försvinnande enkelt och gott ! 
 
Så här gör jag: 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Recept:
Ca 18 - 20 st 
Till mördegsbotten:
 
100 g kallt tärnat smör.
2 1/2 dl vetemjöl
 
Lägg det kalla smöret och mjölen i matberedare och arbeta upp en snabb deg. 
Har du ingen matberedare går det bra att arbeta upp en snabb deg förhand med. 
 
Dela degen i två bitar och rulla ut två längder. 
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, platta till längderna så att dem är ca 1 cm tjocka och ställ in i kylen undertiden du förbereder marängen. 
 
Till marängtäcke :
2 äggvitor
2 dl socker
 
Vispa upp äggvitor till ett fast skum
Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills marängen är fast. 
Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att marängen rör sig. 
Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut en tjock sträng över länderna. 
Har du ingen spritspåse går det lika bra att bre ut en string över längderna.
 
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
 
Strö på (rostad om önskas) hackad mandel/mandelspån över marängtäcket och grädda 5 minuter till.
Låt svalna lite innan du skär längden sneda snittar. 
 
 

Servera med en kopp kaffe och lyckan är total !


Dem smälter i munnen ! 
 
 
Smaklig spis :) 
 
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök
Instagram - lillameee
 
1 Eleonora Adriana ♥ skriven

Mums!

Svar: Tack så mycket 💕😊
snilleskök.se

3 Anonym skriven

Går de att frysa in?

Svar: Jag har aldrig fryst in mina egna men det ska gå bra att frysa in. Ta bara ut kakorna ur burken/plastpåsen som de har förvarats infrysta i medan de tinar. :)
snilleskök.se

2 Anonym skriven

Jättegoda! Tack för receptet! ☺

Svar: Så trevligt 😊 tack för att du berättar.💕
snilleskök.se

4 Lilian Alexandersson skriven

De här kakorna påminner om en kaka som fanns att köpa när jag var liten, jag kallade dom för källartak för marängen var formad som ett tak och de var de godaste kakorna av alla.

Svar: Lilian härligt när gamla minnen väcks till liv 😊 väldigt goda..
snilleskök.se

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: