Enkla chokladmuffins som man snabbt svänger ihop och som inte kräver mycket av ens tid är ett toppen alternativ att ha till hands ibland.
Sen att dem blir stora och saftiga är bara ett plus i kanten. 
 
 

Dem här muffinsar som finns på bild blev även doppade i en choklad glasyr och spriklade med lite strössel som pricken över i:et när dem hade svalnat.

Jag kommer dela med mig av chokladglasyren också om någon av er vill prova. 

 
Recept kommer här. 
 
Ca 10 stora muffins. 
 
2 1/2 dl vetemjöl 
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt  
2 dl socker
1 1/2 dl rapsolja
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. 
Vispa ägg, socker så att det blir poröst. 
Tillsätt vaniljsocker, yoghurt, olja och rör runt. 
Tillsätt sedan mjölblandningen, rör runt till en jämn smet. 
Ta fram en muffinsplåt och lägg i muffinsformar.
 
Fyll formarna med 2/3 av smet.
 
Grädda mitt i ugnen ca 17- 20 minuter. ( lite olika från ugn till ugn) 
 
 
Obs ! Grädda inte längre än vad som precis är nödvändigt. Prova med en sticka om du är osäker, stickan ska vara torr. 
Muffins/mjuka kakor överlag blir gärna lite torra om dem övergräddas.
Jag tog ut mina efter 17 min. 
 
Chokladglasyr. 
 
Recept:
 
75 g smält smör
3 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1msk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe 
 
( Det blev även  glasyr över) 
 
Smält smöret i en kastrull och ta av från plattan. 
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en slät kräm. 
 
Häll över glasyren i en skål och doppa överdelen av muffinsen i glasyren.
Strö på strössel. 
 
Eller så kan du ringla över glasyren och strö på strössel. 
 
Smaklig spis :)