Morotskaka i långpanna.

Morotskaka !
En absolut stor favorit här hemma.
Görs ofta och gärna med ett tjockt lager glasyr på 😁 ack så gott !!

Eftersom det är min tur att ta med fika till jobbet så passade jag på att baka en morotskaka i långpanna.
Perfekt och gott val när det ska räcka till många.

Så här gjorde jag:

Recept:

4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl rapsolja
1 liten tsk ny stött kardemumma ( kan uteslutas)
1 msk kanel
6 dl riven morot

Glasyr
200 g Philadelphia ost ( färskost)
125 g rumstempererat smör
1 msk vaniljsocker
8 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.

Ta fram en större bunke.
Vispa socker och ägg så att det blir poröst.
Blanda dem torra ingredienserna i en annan bunke.
Tillsätt dem torra ingredienserna och rör om.
Tillsätt morötterna, olja och blanda till en jämn smet.

Smörj och bröa långpannan eller en större form.
Jag använde mig av en långpanna med mått 37x25cm.

Häll i smeten i formen och grädda i för värmd ugn på näst nedersta falsen ( 175 grader) ca 45 minuter.

Ta ut kakan och låt svalna helt.
Tänk på att inte övergrädda, då blir kakan torrare.

Lägg alla ingredienser till glasyren i en skål.
Vispa ihop till en slät och jämt kräm.
Bred krämen över kakan.

Jag brukar även strö kokos över glasyren. Super gott ! Prova !

Skiva upp kakan i jämnstora bitar och njut.

Jag tycker den blir bäst när den får vila i kylskåpet en tag innan det är dags att servera.

Ta bara ut den så att den får stå i rumstemperatur en stund innan servering.

Smaklig spis :)

1 Eva R skriven

Kakan ser mycket smaskig ut. Jag tänker följa ditt recept så jag har en fråga, handriver du morötterna på grövre sidan på ett metallrivjärn? I smeten ser morötterna lite grövre ut.
Du har en bra blogg. // Eva

Svar: Tack så mycket Eva 💕 😊 precis det stämner. 👍 Jag handriver dem på den grövsta sidan på rivjärnet. Tänk på att inte övergrädda, då blir mjuka kakor gärna torrare. Kram 😊
Snille

2 Hej skriven

Hej stämmer det ett det ska vara 8 dl florsocker till glasyren? :)

Mvh Niclas

Svar: Hoppas det smakade Niklas :)
Snille

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: