Tycker ni om frön kommer ni älska dessa frökakor.
Dem är så goda. ! Mums!

Tunna, krispiga och lagom söta.
Dem är fria från vanligt socker och mjöl.
Ett bra mellanmål när man behöver lite energi.

Om man tänker på vikten så är dem ett bra alternativ när begäret efter sött/kakor slår in.

Ok ! Ska inte uppehålla er med massa pladder utan receptet kommer här så sätt i gång, prova dem ! 😉
Super smarrigt !


Puffade frökakor.

1 dl solrosfrön
1 dl pumpa frön
1 dl sesam frön.
1 dl honung - fast
80 g smör
4 dl puffat ris - vårgårdaris

Sätt ugnen på 175 grader.

Rosta solrosfröna i en het och torr panna tills dem får lite färg
Lägg över i en bunke.
Gör likadant med pumpa och sesam fröna och häll över dem i samma bunke.
Tillsätt de puffade riset och rör runt.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt honungen. Rör runt och blanda.

Häll smörblandningen i fröbunken och blanda allt väl.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Klicka ut ca 1- 1 1/2 msk frösmet.

Tryck till smeten med hjälp av skeden och forma runda kakor.

Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
Jag gräddade mina 9 minuter.

Ta ut plåten och låt frökakorna svalna.
Tryck försiktigt upp dem under ifrån så lossar dem utan att smula.

Ni hittar mig även på:
Instagram @lillameee
Fb - Snilleskök.

Smaklig spis.