Äppelrosor i smördeg.
Detta är verkligen en vacker och enkel dessert att bjuda på och som definitivt kommer imponera på gästerna.
Finast blir dem med riktigt röda äpplen, då kommer rosorna fram till sitt yttersta.
Men det går även bra med gröna.
En väldigt enkel dessert att göra och dessutom god.

Själv använde jag mig av gröna äpplen från kollegans trägård. Hon hade äpplen i massor och delade gärna med sig av dem.
Jag passade på att göra dessa små godingar då jag även hade smördeg stående i kylen.
Nästa gång blir det med röda äpplen.
Man tager helt enkelt det man haver. 😉

Äppelrosor i smördeg.
Ca 8 st.

Du behöver:
1 rulle smördeg
3 röda/gröna äpplen
3 msk flytande honung
Saften från 1/2 citron
2 dl vatten

Till topping:

1 tsk kanel
4 tsk florsocker

Serverings förslag
Vaniljsås
Glass

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla ut smördegen och skär den lodrätt i jämnstora remsor, så att du har ca 8 st.

Blanda vatten och citronsaft i en skål.
Dela äpplena på hälften och kärna ur.
Skiva halvorna i riktigt tunna skivor.
Lägg i dem i citronvattnet och in i micron ca 3 minuter.
Sila av några äpple bitar i taget.

Pensla smördegsremsorna med honung.
Fördela äppleskivorna längst långsidan på smördegen så att dem ligger omlott och ca 1 cm utanför smördegen.

Vik upp den nedre lång sidan så att den ligger på äpplebitarna och rulla ihop.
Lägg i rosorna i muffinsplåt eller i aluminiumformar.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Eller tills du ser att dem har fått en fin färg på ytan.
Låt svalna i formen en stund innan du tar ut dem.

Blanda florsocker och kanel och pudra över rosorna.
Servera med vaniljsås eller glass.

Smaklig spis.