Vit chokladkräm - vit chokladfluff

Denna krämen/fluffen kan du använda till både tårtor, bakverk men även servera som dessert med något gott tillbehör.
Jätte bra att använda tex som frosting till cupcakes.
Fantastisk att spritsa med.

Recept och inspiration:
( tidningen hembakat )

Frosta Ca 12 st cup cakes
Eller 1 lager till tårtfyllning 24-28 cm form.


300 g vitchoklad
4 dl grädde

Bryt chokladen i mindre bitar i en värmetålig skål.
Värm grädden i en kastrull. Den ska bli riktigt het men inte koka.
Häll den varma grädden över chokladen och blanda väl tills chokladen har smält.

Låt svalna, plasta in skålen och ställ i kylskåpet över natten. Den ska stå kall ca 12 timmar.

Vispa med elvisp till önskad konsistens.

Sen är det bara till att fylla spritspåsen och låta fantasin flöda.

Smaklig spis :)

loppan

Hej,
Gör fluff rätt ofta som dekoration till efterrätter och till cupcakes, och det jag undrar är varför mitt fluff en stund efter att jag vispat upp det börjar mjukna/bli lösare? Brukar vispa ganska länge, sen sätta i spritspåse och förvara i kylen, och första plåten blir alltid super, lätt att spritsa och snyggt resultat, pluss gott så klart :-) men efter detta börjar fluffet bli löst i påsen? gör jag nåt fel, vispar för lite eller nåt?
tack !

Svar: Hej Loppan 😊
Varför det blir så vet jag inte. Har själv inte varit med om det men min spontana reaktion är spritspåsen blir varm av händerna och att det kan bli lösare av det. Jag själv har varma händer och försöker snabba mig när jag spritsar. sen kan det vara att det är för lite vispat. Prova att vispa upp det lite till nästa gång. Det är somsagt bara mina spontana teorier.
kram
snilleskök.se