Saffranspannkaka

Jag har alltid varit och är fortfarande ganska principfast när det gäller julbak, pynt etc inför julen.
Jag håller mig till första advent men det känns svårare och svårare för varje år.
Tycker det är så mysigt med allt som har med jultider att göra.

Nu fick jag långväga gäster precis till första advent och ville bjuda på något juligt och gott.
Det blev en saffranspankaka till efterrätt.

 

Jag serverade med kanderat nötkross, grädde och björnbär.

En utsökt dessert  som blev väldigt uppskattad av gästerna.

Du kan även servera med grädde, rårörda lingon och lite pistagenötter. Eller så tar du helt enkelt och serverar med det som faller dig i smaken.


Vi gick och små åt den rätt upp och ner som den är under kvällens gång. Mums ! 

Verkligen super gott !!

Vill du göra den till många går det bra att dubbla receptet och använda sig av en stor standar långpanna. Det gjorde jag då vi var många. Grädda ca 65-70 minuter då. 

Prova den ! Super god ! 


Recept:


1 kg färdig risgröt.
4 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
1 tsk salt.
1 paket saffran ( 0,5 g )

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Stöt saffranet tillsammans med saltet i en mortel. Har du inte tillgång till en mortel går det bra att blanda saffranspåse direkt ner i mjölksmeten.

Vispa ägg, mjölk, socker, saffran lätt.
Tillsätt risgrynsgröten och rör runt tills det är väl blandat.

Ta fram en ugnsform ca 20x30 cm och klä insidan med bakplåtspapper eller så smörjer du plåten ordentligt.
Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.

 

 

Låt svalna och sätta sig innan servering.

Smaklig spis :)

Ni hittar mig även på :
Instagram @lillameee
Fb-Snilleskök

 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: