Choklad cupcakes med vitchoklad frosting.

choklad cupcakes med vit chokladkräm/fluff, kanderade jordnötter och bär.

Vill du bjuda på något gott och imponera på dina gäster så är dessa cupcakes med en liten extra touch ett super trevligt alternativ.
Ser jätte fina ut och smakar jätte gott.

Jag serverade och dekorerade med kanderade jordnötter och physalis.
Dem blev väldigt uppskattade och omtyckta.

Recept på kanderade jordnötter hittar ni också här på bloggen i kategorin - " kanderade jordnötter"

Krämen/fluffen måste du dock förbereda dagen innan.

Det som är så bra är att du kan förbereda även mini kladdkakorna dagen innan och bara vispa upp fluffen, spritsa och garnera en stund innan det är dags att servera.

Recept och inspiration från : Tidningen hembakat - Daniel Lakatosz

Vit choklad kräm/fluff

Recept:
300 g vitchoklad
4 dl grädde.

Bryt chokladen i mindre bitar.
Värm grädden så att den blir riktigt het men den ska inte koka.

Häll grädden över chokladen blanda tills chokladen har smält och krämen är len.
Låt svalna lite.
Plasta in skålen och ställ i kylskåpet över natten eller minst 12 timmar.

Vispa upp krämen till önskad konsistens, lägg i krämen i spritspåse och spritsa efter tycke.

Små kladdkakor.
Ca 12 st

Recept:

160g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Ta fram en bunke och rör ihop socker och ägg.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i socker/ägg bunken
tillsammans med smöret.

Rör ihop till en jämn smet.

Fyll två tredjedelar av muffinsformarna med smet och grädda i mitten av ugnen ca 8-9 minuter.

Dekorera med kanderade jordnötter och bär ni tycker om.
I receptet var dem dekorerade med körsbär.

Ni hittar mig även på:
Instagram: @lillameee
Fb - snilleskök

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: