Jag brukar alltid göra mina pannkakor/plättar på känn då jag har gjort massor av pannkakstravar genom åren. 
Men om jag ska utgå från några mått  så är detta det närmsta jag kan komma. 
Det blir många pannkakor av denna sats då min strave ska räcka till många pannkaksglada familjemedlemmar.  
Halvera receptet om du vill göra mindre trave. 


Plättor ( små pannkakor)  gräddade jag i plättjärn.
Tänk på att inte vända dem för tidigt, utan låt smeten stanna på ovansidan och vänd där efter och du slipper en massa kladd. 

Jag brukar serverade med det som fanns hemma, oftast grädde, sylt, bär, glass och i bakskåpet brukar det finnas lite  gott som nutella och  dulche de leche ( kola) 

Så här brukar jag göra (ca)
8 dl mjölk 
3 1/2 - 4 dl mjöl
4 ägg  
1 msk vaniljsocker
2 msk rapsolja/smältsmör 
1/2 dl socker 

(Ibland lägger jag även i skal från en citron/apelsin och pressar då även i lite saft från citronen/apelsinen) 

Ta fram en bunke, lägg i äggen, vispa lite och häll i ca hälften av mjölken.
Häll i vetemjöl och vispa ut mjölet.
Tillsätt sedan resten av mjölken, socker, vaniljsocker och rapsolja/smält smör. 
Vispa smeten slät och låt den sedan vila en stund. 

Hätta upp en stekpanna/plättjärn.
Jag brukar hätta upp pannan på hög värme med dem första pannkakorna  och när jag sedan gräddar några sänker jag till medel. 
Ringla i lite rapsolja eller smält smör och grädda pannkakan tills den har fått en gyllenbrun yta på båda sidorna.

Smaklig spis :)