Rispytt med korvslantar.

Ibland är det så skönt med enkel mat. 
som uppskattas.

Denna korvpytt är ett exempel på det. 
Kräver inte så mycket och oftast har man det flesta  av ingredienser hemma. 

Har du rester över från tidigare middag, tex korv, eller ris passa på att göra pytt då.
Brukar uppskattas hos barn.



Bäst tycker jag att det blir med en kryddig korv, som tex chorizo men det går även bra med kycklingkorv, grillkorv eller varför inte falukorv. 
Använd helt enkelt det som faller dig/er mest i smaken.


Ris - koka enligt anvisning (jag kokte  till 4 pers) 
1 paket kyckling korv eller  någon kryddstark korv. (Mängden korv kan du ta efter tycke, använder du tex kycklingkorv, ta då ett paket, 10 st. 
Använder du de större korvarna räcker det med mindre mängd korv.  Men det är som sagt smaksak.) 
1 stor gul lök
Ca 1/2 paket grönsaksmix - ärtor, majs och paprika. 
Salt 
Peppar
Grillkrydda 
Gurkmeja 
Rapsolja till stekning
Lite olivolja 

Tina upp grönsaksmixen.
Koka ris enligt anvisning. 
Stek upp korven och skiva den i slantar. 

Ta fram en stor stekpanna eller wokpanna. 
Hätta upp rapsolja och lägg i löken. 
Bryn löken tills den har mjuknat och fått en fin färg på ytan. 
Lägg i grönsaksmixen och låt den fräsa med en stund. 
Sänk värmen. 
Lägg i dem stekta och skivade korvslantarna och rör runt. 
Tillsätt riset och ringla över  olivolja .
Tillsätt salt, peppar, grillkrydda ( efter tycke) och tillsätt lite gurkmeja. 
Fräs allt en liten stund.

Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. 
Gurkmejan använde jag mest för färgens skull, den sätter ytterligare en liten färgklick på maten. 
Självklart kan du variera kryddor efter tycke. 

Smaklig spis. 




Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: