Dessa är ju bara så frasiga och goda ! Mums ! 
Snabba att göra och helt klart en trevlig variant att servera paj på !! 
 
 
Jag har gjort äppelpajstrips som jag serverade med kolasås. 
Tror att det är mitt mest besökta recept sen jag startade bloggen, som nu i slutet av juni fyller 1 år. 
Dessa rabarberpaj stripsen är minst lika goda och serverades med fluffig vaniljvisp och svenska jordgubbar ! 
 
Säger bara I'm in heaven ! Så gott !!
 
Du kan givetvis skära dem i fyrkanter, trianglar, göra dem bredare, ja vad som. 
Jag valde dock att göra dem som strips, lätt att äta och ännu lättare att doppa i något gott 😁 
Skulle dina strips flyta ut eller glida isär lite under gräddning så är det ingen fara, rätta till dem så fort de kommer ut ur ugnen och skär bort överskottet med pizza slizer/kniv. Låt sedan svalna. 


Jag har varit aktiv i flera matgrupper på fb långt innan jag startade bloggen, där jag delade med mig av det jag lagar/bakar hemma. Flera  frågade varför jag inte startar en blogg så att jag kan ha alla bak/mat recept samlade. 
I ärlighetens namn så visste jag ingenting om bloggar.
Har aldrig följt eller läst någons blogg, kan verkligen ingenting om datorer heller, har haft fullt upp med privatlivet så det var ju nästan otänkbart alternativ. 
Men med lite övertalelse och hjälp från dem stora kidsen så har det snart gått ett år och hunnit bli en del inlägg även om det är på lägsta amatör nivå, foto tagna med mobilen och lite fel här och där så har jag ändå haft motivationen uppe att göra nya inlägg. 
 

Så länge jag känner mig motiverad, och tycker det är kul att kunna inspirera så kör jag på. 
 


Tack till er som följer mig och kikar in här. Kramar i massor ❤️ 
 
 
Nu tillbaka till pajstripsen. 
 
Vill du göra förre pajstrips så räcker det med en paket smördeg. 
Dela smördegen vågrätt på mitten så du har 2 långa remsor. 
 
Så här gjorde jag: 
 
Recept: 
 
Rabarber kräm/kompott 
5 dl skalade och tärnade rabarberbitar. 
2 dl socker
1 tsk kardemmuma ( malen eller nystött)
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk potatismjöl
5 msk vatten 
 
2 pkt smördeg 
1 ägg 
Strösocker/kanel 
 
Sådan smördeg brukar jag använda 👇
Rulla bara ut den, den ska inte kavlas.
 
Skala och skiva rabarberna i mindre bitar. Vill du ha dem oskalade går det också bra. 
Ta fram en kastrull, häll i socker och rabarberbitar och koka upp på svag värme. 
 

Låt koka tills rabarberna har mjuknat.
Tillsätt kardemumma och vaniljsocker. 
Blanda väl. 
Koka ytterligare ca 3 minuter tills rebarberna är helt mjuka. 
 
Rör ut potatismjölet i i kallt vatten och och häll ner det i kastrullen.
Blanda väl och ta av från värmen när krämen har tjocknat. 
Tycker du krämen blir förtjock tillsätt lite till vatten. 
 

Låt svalna. 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Rulla ut smördegs arken. 
 
Bred på rabarberkrämen men lämna ca 1 cm fritt från alla kanter. 
Bred inte för tjockt med kräm, då rinner det ut en del. 
Men å andra sidan så kan man skära bort överflödet när dem är klara och svalnat lite. 
 
 
Lägg över det andra arket och nyp ihop alla kanterna med en gaffel. 
 
 

Vispa upp ägget med 1 msk vatten och pensla över hela ytan. 
Sprinkla sedan socker över. 
 
Vill du kan du även sprinkla socker/kanel blandning över. 
 
Skär ut strips ca 1-1 1/2 cm breda, lodrätt lägst hela pajdegen med hjälp av en pizza slizer. 
 
 
Anväder du 2 hela smördegs paket så skär du sedan vågrätt tvärs över mitten så får du lagom långa strips. 
Använder du ett smördegsark blir det precis lagom långa strips. 
 
Lägg pajstripsen en och en på en plåt med bakplåtspapper med ett litet mellarum mellan varje pajstrips. 
 
 
Grädda mitt i ugnen tills dem har fått en gyllen brun yta, ca 15 minuter. 
Låt svalna något innan du tar av dem från plåten. 
Servera med vaniljvisp, glass, grädde, färska jordgubbar, kola dippa ja... Precis med vad som faller dig i smaken. 
 
 
Så smarrigt och gott ! 
Smaklig spis:)