Denna kycklinggryta med champinjoner är lätt att göra, god och går snabbt att röra ihop.
Perfekt vardagsmat med andra ord.
Här har jag uppdaterat mitt gamla inlägg med nyare foto.

Recept:
Ca 600g kycklingfile
250g champinjoner
1 röd paprika
1 -2 stora vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2 hönsbuljong tärningar ( går bra med kyckling också)
5 dl grädde
Salt - efter smak
Peppar - efter smak
1 msk Grillkrydda/allkrydda
1 tsk Curry
2 msk sweet soya sauce
Lite kinesisk soya
Mörk maizena till redning.
Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna, löken och paprikan.
Skiva champinjonerna och skala vitlöken.
Ta fram en kastrull eller djupare stekpanna. Häll i lite rapsolja/smör.
Bryn kycklingen tills den börjar ta färg.
Krydda med salt, peppar, grillkrydda och curry.
Lägg den färdigbryta kycklingen åt sidan.
Sätt i löken, fräs i smör/rapsolja tills den mjuknar lite.
Tillsätt champinjonerna och låt fräsa en liten stund. Tillsätt paprikan, salta, pressa i vitlöken och rör runt.
När paprikan har mjuknat lägger du i kycklingbitarna och fräser ytterligare en liten stund.
Smula ner hönsbuljongen och tillsätt ca 2 dl vatten. Sänk värmen och låt puttra ca
Tillsätt grädde, sweet soya sauce, ringla i lite kinesisk soya, rör runt och smaka av.
Tillsätt lite mer curry/sweet soya souce, eventuellt kryddor om önskas.
Strö sist i lite mörk maizena redning och låt det puttra tills grytan tjocknar lite.
Servera med pasta eller ris och gärna en god grönsallad.
Enkelt och gott .
Smaklig spis :)
Snubblade in på din blogg efter ha kikat på ett delat inlägg på få. Jag är så glad över det. Underbara recept och glädje över mat du delar med dig av. Tack . Annie