Bananmuffins

Har du överblivna bananer där hemma, som dessutom har börjat bli bruna och ingen är intresserad av att äta dem längre, då ska du passa på att göra bananmuffins !
Ett strålande sätt att ta vara på övermogna bananer. Dessutom är det gott och du har förvandlat dina tråkiga bananer till god och saftig fika.

Dessutom gör du din fika i ett nafs !
Perfekt !

 

Väldigt goda och så saftiga ! Mums!

Prova dem !

Så här gör jag :

Recept:

Sätt ugnen på 200 grader.

3 mogna bananer (medel storlek) eller 2 stora.
150 g smör (rumstempererat) 
1 dl strösocker
1 dl brunt rörsocker ( kan bytas ut mot vanligt socker/farinsocker.)
2 ägg
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel ( kan uteslutas eller bytas ut mot 1tsk pepparkakskrydda.)
2 tsk bakpulver.
3 1/2 dl vetemjöl

Vispa ihop ( elvisp) rumstempererat smör, socker och vaniljsocker.
Tillsätt 1 ägg i taget.
Tillsätt mjölk och dem mosade bananerna.
Vispa ihop på lägsta effekten.

Häll i dem torra ingredienserna och fortsätt vispa på lägsta effekt tills du har en jämn smet.
Ta fram muffinsformar.
Lägg dem i en muffinsplåt/vanlig plåt och fyll 2/3:e delar av formarna med smet.
Grädda mitt i ugnen 20 minuter.

 

Låt svalna helt.

Smaklig spis :)

Ni hittar mig även på:
Instagram: lillameee
Fb - Snilleskök.

 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: