Tårtbotten " tre lika delar" chokladbotten

Botten  på " tre lika delar" 
 
Första gången jag kom i kontakt med detta recept var på en stor baksida på fb. 
Har i efterhand förstått att receptet kommer från fantastiskt duktiga : sockerrus.se  
 
Så här gör jag: 
 
Ta fram tre lika stora glas.
 
Utgå från storleken på formen.
 
Till en form på 24 cm behöver du 8 ägg
Till en form på 20 cm behövet du 6 ägg
 
Till en form på 24 cm behöver du 3 tsk bakpulver
Till en form på 20 cm behöver du 2 1/2 tsk bakpulver. 
 
Grädd tid i ugnen :
Tll en form på 24 cm med 8 ägg 
Ca 45 - 50 minuter.
Till en form på 20 cm med 6 ägg
Ca 35-40 minuter. 
 
Gör så här :
Knäck äggen i ett glas, mät upp lika mycket socker i det andra glaset (Lika högt som äggen ) och 
i de tredje glaset mäter du upp lika delar mjöl, potatismjöl, kakao, lägg till 3 tsk bakpulver. 
 

Rör om ordentligt i mjöl glaset så att bakpulver och mjölblandningen är väl blandade sen. 
 
Alltså 1/3 mjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 3 tsk bakpulver. 
 
Det är bara till att försöka mäta upp med ögonmått, så gör jag. 
 
Blanda ner ägg och socker glasen i en bunke.
Vispa tills det blir luftigt och puröst. 
 
Häll i mjölglaset och blanda väl till en fin smet. 
 
Häll smeten i en smord och bröad form eller  för bästa resultat, klä insidan av formen med bakplåtspapper som är högre än formen, då blir det ingen risk att det svämmar över. 
 

Grädda  i nedre ugnen, 175 grader (förvärmd ugn ) ca 40-45 min.
Känn gärna med en sticka om du är osäker stickan ska vara torr. 
 
Låt sedan svalna helt innan du delar botten. 
 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: