Projice härstammar från odet proja vilket är namnet på ett majsbröd som är vanligt förekommande på Balkan och som gärna serveras med surkåls rätter.
Smörj en muffins plåt rikligt med smör.
Jag åt dessa majs muffinsarna första gången hos en av mina närmsta vänner.
Hon var i full förberedelse att göra dessa och lagra dem inför en stor fest.
Jag råkade komma förbi i rätt stund, helt nygräddade och varma och det var så gott.
Idag har jag gjort vissa helt naturella, ( utan fyllning) andra med fetaost och vissa med bacon/fetaost
Trevliga och goda majsmuffinsar som du kan servera som tilltugg istället för bröd, på buffebordet, som mellanmål eller bara äta dem rätt upp och ner som dem är.
Det går även alldeles utmärkt att frysa ner dem.
Recept ca 12 - 15 st.
3 ägg
2 1/2 dl majsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl rapsolja
4 dl yoghurt ( naturell)
2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver.
Ca 200 - 300 g feta ost ( jag använde 200)
Gör så här.
Smula i fetaosten och blanda.
Vispa upp äggen och häll ner dem i en bunke.
Tillsätt yoghurt, rapsolja och salt.!
Blanda majsmjöl, vetemjöl bakbulver och salt och häll ner det i bunken.
Blanda/vispa ihop till en jämn smet.
Smörj en muffins plåt rikligt med smör.
Fyll 2/3 av formen med smet.
Du kan även fylla formen med smet och smula i lite fetaost direkt i formen istället för att ha fetasten i smeten.
Gör vad som passar dig bäst.
Väljer du att göra med bacon då ska du steka 1 pkt bacon så att det blir knaprigt, låta baconet droppa av på lite hushållspapper och skiva det i mindre bitar. Lägg sedan i lite baconbitar i varje form.
Grädda på 200 grader i mitten av ugnen
Ca 15-17 minuter.
Låt svalna en stund och ta sedan loss dem.
Smaklig spis :)
Men åhh så gott det lät! Det ska jag verkligen testa någon dag =)