En lite twist på banoffee paj ! 
 
Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola 
 
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Tillsatte även lite jordgubbar.  
Super smarrigt !  Prova ! 
Mina gäster tyckte den var jätte god. 
 


Min pajform är stor. 
Om du använder mindre räcker det med 1 burk karamelliserad choklad mjölk. 
Minska även mängden mjölk lite. 
 
 
Så här gjorde jag.
Recept på banoffee paj med choklad smak. 
 
Skal 
Ca 400g digestive kex
150 g smält smör. 
 
Innehåll 
3 dl vispgrädde 
4 skivade bananer
250 g skivade jordgubbar 
2 burkar karamelliserad choklad mjölk. 
25 - 50g riven mörk choklad 
1/2 dl mjölk 
 
Så här ser den karamelliserade choklad mjölken ut 👇
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 
Smula kexen i en matberedare eller lägg dem i en påse och krossa dem ordentligt med kaveln. 
Rör ihop med det smälta smöret till en grynig massa. 
 
Tryck ut massan i pajformen och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter. 
 
Ta sedan ut och låt pajskalet svalna helt. 
 
Ta fram en skål, lägg i den karamelliserade choklad mjölken och häll i mjölken. Vispa/rör ut  så att det blir jämt och blandas väl. 
 
Ta en ca 1 dl av den karamelliserade choklad mjölken och lägg över i en liten skål. ( den ska du använda i slutet.) 
 
Häll sen ner i pajskallet och bred ut det jämt. 
 

Lägg dem skivade banarnerna över chokladen. 
 
 
Bre sedan ut den vispade grädden över 
Bananerna. 
 

Lägg jordgubbar över grädden. 
Riv lite choklad och ringla över den resterande karamelliserade choklad mjölken. 
 


Ställ in i kylen en liten stund. 
 
Skiva upp och njut ! Jätte gott ! 
 
Smaklig spis.