Kanelbullens dag ! 
Då bakar man kanelbullar. 
Vem tycker inte om kanel bullar ? 
En kanelbulle och ett glas kall mjölk är ju något av det godaste som finns.


Jag brukar baka mina kanelbullar med vetemjöl special. 
Brukar bli luftiga och goda. 
Tänk bara på att knåda degen lite mer om du använder  vetemjöl special. 

Här har jag gjort vanliga kanel bullar
och även lite snorror. 
Fyllde några även med mandelmassa.

Vanliga kanelbullar kan nog dem flesta göra. 
Kavla ut degen, bre på kanelmassan, rulla ihopa degen, skära ut bitar av längden man har rullat ihopa, lägga på bakplåtspapper, jäsa, pensla och sedan grädda. 
Här delar jag med mig av dem andra snorrorna jag gjorde. 

Recept på mina kanelkransar.
kommer här.

1 jäst
5dl mjölk
175g tärnad och rumstempererad smör. 
1 dl socker
Kardemumma (efter tycke) 
1 tsk salt.
Ca 14 dl vetemjöl. ( jag använde special) 

Kanel fyllning 
200g smör
1 1/2 dl socker 
3-4 tsk kanel.
Blanda ihop ingredienserna väl. 

Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken så att den är fingervarm och lös upp jästen med mjölken. 

Tillsätt tärnat rumstempererat smör, socker, salt och kardemumma.
Tillsätt mjöl, ( spara lite till utbakning) 
Och knåda i hop en smidig deg. ( gärna i bakmaskin om du har )

Täck degen med en bak duk och låt jäsa till dubbel storlek. ( ca 45 min) 

När degen är färdig jäst. 
Lägg den på mjölat underlag och knåda igenom 
den lite

Kavla ut en stor rektangel. 


Bred sedan på kanel fyllningen. 

Vik nu den ena långsidan över den andra.
Så att kanel fyllningen är inte är synlig.
Dela nu degen i remsor.


Ta sedan en remsa och tvinna den. 
Det gör du genom att med ena handen rulla mot dig och med andra handen rulla ifrån dig. 



Snurra sedan ihop längden.


Lägg sedan snorrorna på en plåt med bakplåtspapper.  

Låt jäsa ytterligare 30 minuter. 
Sätt undertiden ugnen på 250 grader.
När bullarna är färdig jästa penslar du dem med ägg och gräddar ca 8-10 minuter. 

Sen är det bara till att njuta. 

Smaklig spis.