Jag vet att hon följer mig på instagram, och även att hon har varit inne på bloggen och inspirerats av recept.
Hon är också en av dem som ständigt påminner och pushar mig om att jag ska ta beställningar och öppna ett litet fik för hon är övertygad om att det hade fungerat utmärkt.
Så gullig !
Jag vet också att hon har dreglat över en viss bild som hon hade sett på instagram.
Jag hade som vanligt tiden emot mig för den var knapp men jag tänkte att jag skulle överraska henne med något smarrigt.
Helst i stil med det som jag vet att hon nämt flera gånger.
Det blev jätte goda choklad cookies fyllda med hallonmousse och toppade med hasselnöts frosting och klara blev dem minuten innan hon ringde på.
Dem blev verkligen fina och väldigt goda och den där känslan när man överträffar sig själv uppstod.
Hon var såld, jag var så nöjd och det blev jätte trevligt.
På tal om hasselnötskräm.
Nutella i all ära men jag tycker det finns flera bra alternativ, dels kan dem vara mer prisvärda men även smakerna lockar mig mer.
Jag själv tycker Icas hasselnötskräm är godare och därför valde jag att använda den.
Nutellan är även lite mjukare än icas hasselnötskräm och använder du den, ta mindre cream cheese till en början ca 50 g.
Tål man inte nötter så kan man göra en ganache och spritsa den över moussen.
Ganache har jag använt på mina andra cookie cups som också finns på bloggen, dessutom god kombination till hallon moussen.
Variera kan man göra i oändligheter.
Bara släpp loss fantasin och slå till !
Recept på mina hallonmousse fyllda choklad cookies kommer här:
Cookie cups fyllda med hallonmousse och toppade med Hasselnöts frosting.
175g smör rumstempererat
2,5dl socker
1 ägg
1 tsk vanilj extrakt/arom
3 dl mjöl
1,2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk maizena majsstärkelse
Frosting
2 dl hasselnötskräm eller Nutella
100 g färskost ( jag använde Icas)
1 msk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
4 dl florsocker
Hallon mousse
Ekströms hallon mousse.
Följ anvisningarna på förpackningen. tillsatte 1 msk marsanpulver i första skedet på anvisningarna.
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en muffins plåt.
Vispa ihop smör och socker så att det blir poröst.
Tillsätt ägg, vaniljen och vispa tills allt är väl blandat.
Rör ner dem torra ingredienserna och blanda väl.
Forma 12 bollar och lägg dem i plåten.
Grädda ca 12-15 minuter ( jag gräddade min 14min.
Ta ut från ugnen.
Ta en mindre kryddburk och pressa ner den i mitten på kakan så att det blir en bägare.
Gör så med alla 12 och låt dem svalna fem minuter i muffins plåten.
Ta sedan ut bägarna ur muffins plåten och låt svalna helt.
Lättast är om du vänder upp och ner på plåten och låter dem trilla ut. Skulle någon vara kvar, banka då lätt på blåten så trillar dem ur.
Vispa i hop hallonmoussen och ställ den i kylen ett tag.
Spritsa sedan hallonmoussen i gropen.
Vispa till en slät och fin frosting.
Spritsa hasselnöts frostingen över hallonmoussen.
Garnera med hallon.
Smaklig spis
Herregud så gott allt ser ut att vara..