Idag blev det panerad kycklingfile till middag med lättstekta nudlar, wok grönsaker och sweet chili sås. 



I stället för den klassiska paneringen med mjöl, ägg och ströbröd valde jag att använda panko ströbröd. 

Panko är ett asiatiskt ströbröd som är mycket krispigt, luftigt och lätt och det blir en riktigt fin krispig yta på paneringen. 
Panko hittar du i dem större välsorterade butikerna på asiatiska hyllan.
Jag själv köpte min i en asiatisk affär. 


Nudlarna gjorde jag på ett snabbt och lättsamt sätt men väldigt gott. 

Jag valde att inte blanda nudlar med grönsaker, för då vet jag att det hade blivit mest pill i maten för killarnas del. 

När dem hade tagit för sig, ja då var det fritt fram att röra ihop lite nudlar och grönsaker.

Middagen är enkel, snabblagad och god. 

Recept och tillvägagångs sätt kommer här. 
1 kg kyckling file. Ca 
4-6 pers 
3 ägg 
Ca 3 dl vetemjöl 
Panko (Asiatiskt ströbröd) 

Till marinad:
salt
Olja 
Grillkrydda
Vitlök
Honung 
Kryddmix -chili garlic
( krydda annars efter smak och tycke) 

Till nudlarna.
1/2 paket wok grönsaker ( från frys disken) 
5 paket vanliga snabb nudlar. 
Vegeta (allkrydda från Balkan) eller grönsakskrydda. 

Skär kycklingfilen tvärs genom så att du får två tunnare bitar. 
Dela sedan varje bit på hälften. 

Lägg kycklingfilen i en bunke.
Ringla i olja och kryddor efter tycke och mängd efter smak. 
Blanda sedan allt, plasta in och låt dra en stund. ( ju längre desto bättre) 
Skulle du inte hinna att manrinera går det alldeles utmärkt att bara krydda kycklingfilen på båda sidorna innan paneringen. 

Ta fram en stekpanna, häll i olja och hätta upp pannan. 
Lägg mjöl i en tallrik, vispa ägg och lägg i en tallrik och panko ströbrödet i en tallrik. 
Ta en kycklingbit, doppa den i mjöl,sen i ägg och sist i pankon.
Lägg sedan i stekpannan och stek kycklingbitarna tills dem har en gyllenbrun yta på båda sidorna. 


Lägg nudlarna ( hela bitar) i en kastrull eller en värme tålig bunke. 
Koka upp vatten i vattenkokare eller kastrull. ( jag använde mig av vattenkokare. Smidigt och snabbt) 
När vattnet är klart häller du det över nudlarna och låter dem svälla och dra.


Tina upp wok grönsakerna och sila av dem så det inte blir så mycket vätska sen när man fräser dem. 
Ta fram en stekpanna, lägg i smör eller raps olja och  fräs grönsakerna en liten stund. 
Salta och krydda lite om du vill. 

Nu borde nudlarna vara klara i vattnet.
Sila av dem i en durk. 


Nu kan du antingen ta ut grönsakerna på en tallrik så länge, och fräsa nudlarna med lite vegeta och grönsakskrydda. 

Eller så lägger du i nudlarna med grönsakerna i, kryddar och fräser upp allt en liten stund och blandar väl 

Jag fräste grönsaker och nudlarna var för sig. 
La sedan nudlarna i ett stort fat, gjorde en stor grop i mitten och la grönsakerna i gropen.


Just så att barnen kan ta nudlar och de grönsakerna dem vill ha. Så slipper det bli en massa pill i maten för deras skull. 

Därefter blandades allt. 


Servera med lite soya,chilisås, jordnöts sås eller ät det bara som det är. 
Väldigt enkelt och gott. 


Smaklig spis :)