Scones med havregryn och sesamfrön

Nybakade scones hur gott är inte det ?

Jag hade min stora lillkille hemma från dagis, och han hade tjatat ett tag om  att få följa med mamma till gymmet och så fick det bli.
 
Någon effektiv träning blev det knappast, var femte minut undrade han när vi skulle till nästa maskin, men kul hade vi. 
Väl hemma lagom till brunch började vi baka scones. 
 

Jag tycker om att prova mig fram och tillsammans började vi mixa ingredienser och knåda ihop detta recept.



Det fick bli hur det blir, vi hade trevligt ihop, och gjorde iordning en härlig brunch till oss. 
Glad kille och en ännu gladare mamma.
Vi fick en härlig stund tillsammans och det var det viktigaste. 
Och vet ni vad ? 
Våra scones blev jätte smarriga ;) 
 
Recept på våra Scones med havregryn och sesamfrön: 
 
Smarriga scones 
 
2 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl (jag använde 
special ) 
1/2 dl sesamfrön ( kan uteslutas ) 
2 tsk bakpulver 
I tsk salt 
0,7 dl raps olja 
2 dl mjölk. 
 
Toppa med lite Sesamfrön 
 
Gör så hör: 
 
Sätt ugnen på 250 grader.
 
Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt oljan och mjölken och rör ihop till en kladdig deg.
Är den för kladdig, tillsätt lite mer vetemjöl, men dock inte för mycket. Den ska vara lite kladdig degen. 
Dela i bitar som du tycker är lagom, lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. 
Platta ut bitarna lite. Pensla lite olja på bitarna, strö sesamfrön över och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Scones är godast att äta helt ny gräddade :)
 

Smaklig spis och tack för besöket ;) 
 
1 Anonym skriven

Mums! Jag har redan gjort dom några gånger ☺ / Anita

Svar: Så kul Anita 👍 nu blev jag glad 😊
Ha en fortsatt bra dag 😊
Snille

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: