Fick en förfrågan igår om jag möjligtvis hinner göra en tårta till ikväll. 
 
Eeeh.. !??!! Tre små barn hemma,baka tårta ?  Oj oj.. Men låt gå! 
Jag tycker det är kul fast dock inte under press. 
 
Vill helst göra mitt krims krams och mina krusseduller i lugn och ro utan massa mamma avbrott😉 
 
Ett antal timmar senare,lite matlagning emellan, udanröjning, och efter att ha agerat problemlösare mellan kidsen så stod den färdig på bestämd tid. 
Phhhuuu! 
 

Måste ändå erkänna att trots lite press och trots att det skulle finnas glasskräm i denna tårta också, så hade jag lika kul som vanligt.
(Hade gärna fyllt den med något annat ) 

 
Recept på min lilla krims krams tårta kommer här.
 
ljuvlig choklad tårta: 

Botten gjorde jag på " tre lika delar"
Recept från bloggen " Sockerrus" 
 
Du tar fram tre lika stora glas.
Jag använde 8ägg i det ena glaset, mätte upp lika mycket socker i det andra glaset (Lika högt som äggen )
I de tredje glaset mätte jag upp 1/3 mjöl,1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 3 tsk bakpulver. 
 
Rör om ordentligt så att bakpulver och mjölblandningen är väl blandad. 
Detta är då för chokladbotten. 
 
Jag använde mig av en fyrkantig utdragbar form till denna tårta.
 
Om du väljer att och göra vanliga bottnar, utesluter du kakao  
Alltså lika delar potatismjöl,  mjöl + 3 tsk bakpulver och tillsätt två tsk vaniljsocker. 
Alla tre glasen ska nu vara jämn höga. 
 
 
Blanda ner ägg och socker glasen i en bunke.
Vispa tills det blir luftigt och puröst. 
Häll i mjölglaset och blanda väl till en fin smet. 
 
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre ugnen 175 grader ( förvärmd ugn) ca 45 min.
Låt sedan svalna helt innan du delar den. 
 
Glasskräms fyllning till denna tårta.
 
500g  jordgubbar.
marsan pulver - mängd efter anvisning på paketet. 
4 mjölk 
4 dl vispad grädde.
 
Vispa ihop mjölk och marsanpulver tills den är krämig. Ställ sedan in den i kylen tills du vispar grädden. 
Blanda vaniljkrämen med grädde och ställ in i kylen tills det är dags för användning. 
 
Chokladsmörkräm
recept:
 
100g philadelphia
200g smör
2 msk kakao
2 msk choklad ganache
2 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
 
Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm.
 
Ganache
Jag använde:
 
4dl grädde
300 mörk choklad. 
 
Värm grädden i en kastrull.
Den ska bli riktigt varm men får INTE börja koka. 
Ta av från plattan, bryt ner chokladbitar och blanda tills ganachen är jämn och slät. 
 
Ställ åt sidan och låt svalna. 
 
Lägg botten på ett fat.
Bred på glasskrämen.
Skiva jordgubbarna och lägg dem på glasskrämen.
Ta den avsvalnade ganachen och ringla  över jordgubbarna. 
Lägg på den andra  botten. 
 
Bred ett lager choklad smörkräm över 
hela tårtan. 
Skrapa av överflöd och försök att få det jämt och fint.
 
Ta nu den avsvalnade ganachen, häll lite överst på tårtan och bred ut den jämt över hela överdelen. 
Ställ in tårtan i kylen så att ganachen stelnar. 
Ställ även i kastrullen med resterande ganache i kylen. 
Den ska du använda sen till att garnera med. 
 
Smält  mörk och ljus choklad var för sig. 
Ta fram bakplåtspapper och ringla och forma små dekorationer. 
Ställ sedan  in i frysen. 
 
När ganachen har stelnat på tårtan, tar du ut den och lägger på strutar. 
Forma sedan jordgubbar så att det ser ut som om dem har trillat ut ur struten. 
Placera jordgubbar efter tycke och smak. 
 
Placera ut dekorationerna som har stelnat. 
Spritsa och dekorera med den resterande  ganachen. 
Tänk på att den ska ha stelnat så pass mycket att du kan spritsa den innan du häller den i spritspåse. 
 
Jah använde mig av Wiltons 2D tyll till rosorna.
 
Ställ in i kylen. 
Ta ut tårtan i rumstemperatur och låt den vila en stund innan servering. 
 
Smaklig spis :)