Jag är helt överväldigad av all positiv feedback jag fick i går för min choklad tårta. Wow ! 

Att den var fin, ja det tyckte jag med att den blev. Men att få så mycket beröm det var helt överväldigande. 
 
Tusen tack till alla er som berömde och som var inne på bloggen och kikade❤️
 
Om jag kan inspirera någon då är jag mer än nöjd. 
 
Idag tänkte jag dela med mig av tårtan jag gjorde till mina tvillingar som fyllde år förra månaden. 
Det är två små riktiga kakmonster. 
 
I mitt huvud började  jag spinna på en kakmonster tårta. 
Oftast har jag inga direkta slutmål, utan jag börjar, sen rullar det bara på. 
Även så med denna tårta. 
 
 
Det blev ett lyckat kalas. 
 
Min största tanke var:
Hur ska jag på bästa sätt skiva upp denna tårta ?? 😁
 
Det jag tänkte på, det lyckades barnen på kalaset lösa utan problem. 
Dem började med att skala av kakorna på tårtan och plasera dem på sina tallrikar.
Problemet löst på sekunden! 😂
 
Nöjda kids betyder  en ännu mer nöjd mamma. 
 
Recept på min kakmonster tårta kommer här:
 
Min cookie monster tårta: 
 
Botten gjorde jag på "3 lika delar "
 
De vill säga att du tar fram tre lika stora glas.
I första glaset använde jag 8 ägg hällde socker i nästa glas, det ska vara lika högt som glaset med äggen, och i de tredje glaset, mätte jag upp 1/3 mjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3  kakao och 3 tak bakpulver. 
Blanda runt i mjölglaset så det är väl blandat.
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Gör så här: 
 
Vispa ägg och socker glaset så att det blir poröst, tillsätt sen mjölblandningen och rör runt tills du har en jämn smet. Smörj och bröa en form och  Grädda i nedersta delen av ugnen, ca 45 -50 min. 
 
Glasskräm :
 
4dl mjölk 
6 msk marsanpulver 
4 dl hårt vispad grädde. 
 
Blanda mjölk och marsan pulver till en kräm. Ställ i kylen en liten stund. Vispa grädden hårt.
 
Blanda sedan grädden med den färdiga vaniljkrämen. 
 
Skiva jordgubbar.
Jag använde ca 500g 
 
Smörkräm. 
 
200g smör
4 dl florsocker
100 g Philadelphia
2 msk vaniljsocker 
2 msk kakao. 
Vispa ihop allt till en slät kräm 
 
Ganache 
200g smält choklad 
3 dl grädde. 
 
Värm grädden så att den blir riktigt varm men den får inte börja koka.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg chokladen i kastrullen med grädden, blanda väl så att chokladen smälter.
Se till så att det inte börjar koka.
Ta av från plattan och låt svalna. 
 
Dela tårtbotten på tre delar, bred glasskräm, lägg på skivade jordgubbar, och ringla lite nougatsås över, eller jordgubbs sylt. ( jag hade nougatsås) 
 
gör linadant med nästa botten och fyllning. 
Lägg på den sista botten. 
 
Jag gjorde en exakt likadan mini tårta som jag la i mitten på den stora tårtan. 
 
Spackla tårtan med smörkräm. 
Häll den avsvalnade ganachen enligt smak och tycke över tårtan och låt svalna. 
 
 
Frostingen till kakmonster gjorde jag så här. 
Recept:
 
200g smör 
200 g Philadelphia
Ca 6-7 dl florsocker 
Vaniljarom 
Blå hushållsfärg. 
Vispa ihop allt till en len kräm. 
Spritsa den sen på dina muffins.
 
ta fram en förvaringspåse.
häll i kokos och blå hushållsfärg/pasta eller gelefärg.
Tillsätt lite färg i taget, skaka runt tills du är nöjd med färgen. 
 
Häll kokosen  i en skål, doppa dina frostade muffins i kokosen, vrid dem lite, så att du får kokos över hela Frostingen.
Forma till dem så att dem är runda och fina. 
Ställ in dem i kylen så länge. 
 
Till ögonen använde jag mig av vita mentos tabletter, smälte lite mörk  choklad och klickade små bruna pupiller. 
 
Små kakorna delade jag i mitten och använde en halv kaka till mun.
 
Händerna gjorde jag av marsipan som jag färgade in med  blå färg.
 
Jag gjorde en STOR muffins ett större kakmonster än dem andra som jag la liggandes på toppen. 
 
Sendan la jag kakor, och kak bitar som trillar ner över mitten delen. 
Där efter fäste jag händerna på kakmostret så att det ser ut som om han håller i kakorna samtidigt som han äter. 
Jag använde ingenting att fästa små kakorna med, det gick jätte  bra med smörkrämen. 
 
Där efter satte jag dem mindre kakmonsterna uppe på den stora tårtan och gjorde lika dant med kakorna där. 
 
Hoppas jag har beskrivit någorlunda begripligt. 😊
 


Smaklig spis :)