I dag har jag haft lite kul och experimenterat i köket, låter inte ovanligt när det gäller mig. 
Tycker om att prova mig fram och göra nya spännande godsaker.  
 
Det blev fyllda Cookie cups. 
 
Goda cookie bägare som jag har fyllt med en liten söt gömma. 
Kan du gissa vad ? 
 

Klart ! Det visste jag att du kunde. 
Vad är det som passar utmärkt med choklad ? 
 
Jordgubbar så klart ! 
 
 
Det blev en uppskattad cookie här hemma. 
Mums ! 
 
Recept kommer här.  
 
Cookie cups :
 
110g smör (rums tempererat) 
1,2 dl socker 
1,2 dl brun farin socker 
3,6 dl mjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Lägg smör, socker och brun farinsocker i en bunke.
Vispa ihop så att det är blandat. 
Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa tills det är väl blandat. 
 
Lägg mjöl, bikarbonat och salt i en separat bunke och blanda ihop det väl. 
 
Sikta ner mjölblandningen lite i taget i smör bunken, samtidigt som du vispar på svag effekt. 
När mjölblandningen är nersiktad, rör då ihop degen med händerna.
 
Smörj en muffinsplåt
 
Skeda upp degen med glass skopa, ( eller forma med händerna) så du har 12 lika stora bollar med deg. 
Lägg dem i muffinsplåten och grädda ca 15 minuter. 
 
 
När kakorna är färdig gräddade, tar du ut plåten. 
Ta fram en kryddburk ( den mindre standar burken) och tryck ner kryddburken i mitten på kakan så att den ser ut som en liten skål. 
 

Låt kakorna svalna ca 10 minuter i plåten Innan du stjälper ur dem.
 
Choklad fyllning: 
 
2,5 dl grädde
200 g choklad 
2 msk smör 
 
Värm grädden i en kastrull på spisen.
Den ska vara riktigt varm, men den får inte börja koka. 
 
När grädden är varm, tar du bort den från spisen, tillsätter chokladen som är delad i mindre bitar och blandar väl. 
Tillsätt  smöret och blanda till en fin och slät choklad ganache.
Låt sedan svalna. 
 
Ta fram kakorna fyll varje bägare med en hel jordgubb. 
 
Häll nu ganachen över jordgubbarna så att chokladen precis fyller upp hålet och täcker jordgubben.
Ställ in resterande ganache i kylskåpet så att den tjocknar och får en spritsbar konsistens. Den ska kallna helt och blir betydligt tjockare.
 
( tar sin lilla tid men ack så värt det ) 
 
 

Ställ kakorna en liten stund i kylen så att chokladen stelnar lite.
 
När ganachen som har stått i kylen har tjocknat, 
lägger du över den i en spritspåse, spritsar runt och över jordgubben så att du täcker hålet. 
 

Nu är det fika dags hemma hos oss !
 

Smaklig spis :)