Om ni tyckte gårdagns Cookisar såg goda ut så tror jag att ni inte blir besvikna i dag. 
 
Dagens Cookisar är minst lika goda. 
 
Dem valde jag att fylla med helt andra smaker. 
Jag tycker om att mixa sött och salt och det kommer ni märka här på bloggen. 
 
Favorit kombinationen är fortfarande choklad/jornötter. 
Kan det vara svårt att gissa vad som gömmer sig i mina kakor idag ? 
Eeeh, nej ! Visste jag väl. 
 
Då kavlar vi upp ärmarna  och sätter igång ! 
 
 
I dag bjuder jag på en fyllning som består av kola, jordnötter, nutella och en god jordnötsfrosting.
Ganache hade jag över från gårdagens cookisar, så varför inte använda den och ringla över jornötsfrostingen. 
 
Jag tror inte jag behöver säga mer än
Mmmmmm.. ! 
 
Receptet kommer här
 
Cookie cups :
 
110g smör (rums tempererat) 
1,2 dl socker 
1,2 dl brun farin socker 
3,6 dl mjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Lägg smör, socker och farinsocker i en bunke.
Vispa ihop så att det är blandat. 
Tillsätt ägg, vaniljsocker och vispa tills det är väl blandat. 
 
Lägg mjöl, bikarbonat och salt i en separat bunke och blanda ihop det väl. 
 
Sikta nu ner mjölblandningen lite i taget i smör bunken, samtidigt som du vispar på svag effekt. 
När mjölblandningen är ner siktad helt. Rör då ihop degen med händerna. 
 
Smörj en muffins plåt. 
 
Skopa upp degen med glass skopa, ( eller forma med händerna) så du har 12 lika stora bollar med deg. 
Lägg dem i muffins plåten och grädda ca 15 minuter.
 

Ta fram en kryddburk ( den mindre standar burken) och tryck  ner kryddburken i mitten på kakan så att den ser ut som en liten skål. 
 
 
Låt sedan kakorna vila ca 10 minuter i plåten innan du stjälper ur dem och låter dem svalna helt.
 
Kola fyllning: 
 
Ca 1 dl karamelliserad mjölk
1 stor msk grädde 
3 msk fin hackade jornötter.
Blanda ihop allt. 
 
Nutella fyllning
2 dl Nutella 
1 msk smör
 
Smält nutella och tillsätt en klick smör.
Blanda väl och låt svalna. 
 
Ta fram kakorna och fyll ca 2 tsk kolakräm.
Ställ in kakorna i frysen en liten stund.
 

Undertiden förbereder du  frostingen.
 
Frosting 
 
2 dl jordnötssmör 
2 dl florsocker 
2 msk smör
2 msk grädde.
 
Vispa jordnötssmör,florsocker och smör på svag effekt, när det är ihop vispat, tillsätter du grädden samtidigt som  du höjer effekten på vispen. Vispa tills det är fluffigt och fint. 
 
Häll nu nutellan över kola krämen så att du precis täcker hålet.
Ställ i frysen en liten stund så att chokladen stelnar lite.
 


 


 
Spritsa sist men inte minst jordnötsfrostingen  på toppen och njut. 
 
Jag hade överbliven ganache som jag ringlade över. Men det behövs inte. 
 
 Smaklig spis :)