Ugns-Fläskpannkaka hur gott är inte det?? ! 
En ständigt återkommande husmans bit hemma hos oss. 
Precis alla i familjen tycker det är så gott. 


När jag gör ugnspankaka så utgår jag alltid från mjölken. 

Tar jag tex 6 dl mjölk, ja då tar jag hälften så lite ägg och mjöl. 

Det är ett lätt sätt att komma ihåg receptet. 
Vill du göra mycket, tar du mer mjölk och utgår från det, vill du göra än mindre tar du mindre mjölk och utgår från det. 

Jag brukar  utgå från 6-8 dl mjölk. 

När de gäller bacon: 
Du kan steka baconet innan, men du kan även bara skiva upp det, och lägga det i ugnsformen. 
Fungerar  utmärkt  när man är tidspressad. 

Servera med lingonsylt eller rårörda lingon. Mmmm.. 
Mina kids tycker om det med jordgubbssylt, ja även jag för den delen,  Fungerar också utmärkt. 

Jag brukar göra så här.
3 paket bacon-  a 120g 
8 dl mjölk 
4 dl mjöl
4ägg 
Nypa salt 
Nypa socker.
Ca 50 g smält smör. 
( ibland lägger jag även i lite bakpulver ca 1/2 tsk) 

Sätt ugnen på 225 grader
Tärna/strimla bacon. 
Stek baconet gyllenbrunt och krispigt. 
Men det går bra att använda det som det är. 

Ta fram en bunke och häll i ca hälften av mjölken.
Häll i vetemjöl och salt och vispa ut vetemjölen. Tillsätt ägg undertiden du vispar. Tillsätt sedan resten av mjölken,nypa  socker och smält smör. Det gå även bra med rapsolja. 
Vispa smeten slät och låt den sedan vila en stund. 
Smörj en stor stor ugnsform och fördela baconet i formen. 
Häll sedan smeten över. 

Grädda i mitten av ugnen tills 
Fläskpannkakan har stannat och fått en fin gyllenbrun färg på ytan. 
Ca 30 minuter. 


Skulle du tycka att den börjar ta rätt mycket färg, men inte se färdig ut, lägg då folie över och sänk värmen till 200 grader och låt grädda ytterligare en stund. 

Låt sedan pannkakan vila och sätta sig lite innan servering. 



Smaklig spis :)