En knäckig äppelpaj som snabbt rörs ihop och som säkert går hem hos alla som tycker om äpplen. 


Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller varför inte med vaniljglass, så gott ! 

Så här gör jag min paj.
Knäckig äppelpaj med salt kola.
Recept :
Till botten :
Ca 6 äpplen
2 tsk kanel

Till smeten :
150 g smör
3 dl havregryn 
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
Flingsalt ( 1 till 2 nypor) - kan uteslutas
 Ca 1 dl färdig kolasås på tub.  ( finns vid glassdisken) 

Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala äpplena, ta bortkärnhuset och tärna i lagom stora bitar.
Rör ihop äppelbitarna med kanelen i en bunke. Vänd sedan ner blandningen i en pajform och fördela jämnt. 
Ringla kolasås kors och tvärs över hela formen. Strö på flingsalt 

Ta fram en kastrull och smält smöret.
Lägg i alla andra ingrediensen förutom kolasås och flingsalt. Rör runt till en jämn smet.
Fördela smeten jämt över äpplena. 


Grädda ca 30 minuter på näst nedersta falsen eller tills pajen har fått en riktigt fin gyllenbrun färg på ytan.
Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller glass. 
Smaklig spis :)
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök 
Instagram @lillameee