Rabarberkrämen kan ätas värm eller kall och serveras gärna med mjölk. Krämen håller ca 1 vecka i kylskåpet.
Så här gör jag min rabarberkräm.
Rabarberkräm
Recept :
500 - 600 g rabarber
2 dl socker
1 vaniljsocker
1 tsk kardemumma - kan uteslutas
1 1/2 msk potatismjöl
5 msk vatten
Gör så här :
Skala och skiva rabarberna i mindre bitar.
Koka upp socker och rabarber på svag värme i en kastrull.
Låt koka tills rabarberna mjuknar. ( ett par minuter)
Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och rör runt ytterligare ett par minuter tills rabarberna är helt mjuka.
Rör ut potatismjöl i kallt vatten och häll i kastrullen.
Blanda väl och ta av från värmen när krämen tjocknar.
Tycker du krämen är för tjock, tillsätt lite vatten till önskad konsistens.
Ni hittar mig även på
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee