Ett utmärkt alternativ att baka när man har överblivna bananer som börjar se halvtråkiga ut i fruktkorgen.
![](https://cdn1.cdnme.se/4636028/8-3/mobiluppladdning_5db6f60cddf2b371a1ad48e3.jpg)
Så här gör jag :
Banankaka i långpanna
Recept :
6 mogna bananer
125 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 dl farinsocker - kan ersättas med vanligt socker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
2 dl naturell yoghurt/vanilj yoghurt
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
200 g mörk choklad.
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
Mosa bananerna med gaffel.
Hacka chokladen i mindre bitar.
Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Vispa ihop socker, farinsocker, smör och vaniljsocker i en annan bunke så att det blir poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.
Tillsätt bananmoset, yoghurt och rör runt.
Tillsätt de torra ingrediensena och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt hackad choklad och rör ner i smet.
Klä en standard långpanna 30×40 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten.
![](https://cdn1.cdnme.se/4636028/8-3/mobiluppladdning_5db97011ddf2b31c906feec6.jpg)
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Känn med en sticka mot slutet av gräddningstiden. Stickan ska vara torr.
![](https://cdn2.cdnme.se/4636028/8-3/mobiluppladdning_5db970ec2a6b220ed24e0ca6.jpg)
Låt kakan svalna, skär upp och servera med en klick grädde om önskas.
Jag brukar strö över lite florsocker innan servering ibland.
Smaklig spis :)
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee