Jättegoda karamelliserade popcorn som du lätt får till när sötsuget slår in. Passar alldeles utmärkt till fredagsmys, på kalas eller bakverk.
Vill du ha salt kolasmak använd extrasaltat smör eller strö ner lite salt/flingsalt när de blandar ihop popcorn och smet.
Så här gör jag :
Poppa själv :
Ca 1 dl popcorn
2 dl socker
2 - 3 msk rapsolja
75 g smör
Flingsalt/salt om önskas
Eller
Ca 1 liter färdiga popcorn
Gör så här :
Lägg i olja och popcorn i en kastrull, hätta upp på högre värme och sätt på lock.
Sänk värmen till hälften när det börjar poppa i kastrullen och poppa tills det inte poppar mer.
Ta fram en tjockbottnad kastrull/stekpanna eller rengör den du poppade i och häll i sockret.
Smält sockret på medelnvärme utan att röra i det allt för mycket. Sockret ska bli gyllen brunt.
Tillsätt smöret och rör ut smöret till en jämn smet.
Häll ner popcorn i smeten och blanda väl.
Häll ut popcornen på en plåt klädd med bakplåtspapper, sprid ut och separera dem över allt på plåten.
Låt svalna och hugg i ! Mums !
Smaklig spis :)
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee