Petit choux är ett bra alternativ om man vill bjuda på något gott som inte är så sött. Här har jag fyllt mina med hallonmousse och grädde.

Festligt och gott. 

Petit choux:
Recept:
2 dl vatten
1 dl rapsolja
2 1/2 dl vetemjöl 
3 ägg  ( små ) 

Gör så här :
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten, tillsätt oljan och när det börjar sjuda tar du av kastrullen från plattan.
Tillsätt mjöl och rör runt tills degen är fast och släpper från kastrullbotten. 
Låt degen svalna helt.
Vispa sen ner ett ägg i taget.
Vispa tills du har en jämn och fin smet. 
Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten på bakplåtspapper. (typ som mjukglass) mer på höjden. 
Grädda i mitten av ugnen ca 20 - 25 minuter. 
OBS! Öppna inte ugnen under gräddningen.
Risken finns att de dalar. 
Låt sedan svalna helt.

Hallonmousse :
250 g hallon - frysta 
1 dl socker
3 dl grädde 
3 gelantinblad 

Gör så här:
Häll hallon, socker i en kastrull och koka upp.
Rör runt så att hallonen smulas ordentligt.
Sila hallonpurén och lägg tillbaka i kastrullen. 
Blötlägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur och blanda ner bladen i den varma hallonpurén.
Blanda tills bladen har löst upp sig.
Låt sedan svalna.
Vispa grädden så att den bildar toppar.
Rör ner ca 1 dl grädde i den avsvalnade hallonpurén och blanda väl.
Tillsätt resten av grädden och rör försiktigt runt tills allt är väl blandat.
Ställ in i kylen tills moussen har blivit fast.
Dela petit chouxen och spitsa hallonmousse och grädde. 
Pudra florsocker på ytan och servera.