Denna ljuvliga chokladcookie som är fylld med salt dulce de leche pannacotta och dekorerad med fudge/havsalt mjölkchoklad gick hem hos min test panel och jag kan lova att den kommer gå hem i flera stugor. Så god.
Denna chokladcookie paj går utmärkt att förbereda dagen innan servering.


En super god och trevlig cookie paj som går hem hos stora som små och måste provas. 

Recept hittar ni här: 
Chokladcookie botten :
175 g smör 
2 1/2 dl socker 
1 ägg
1 tsk vaniljsocker 
3 dl mjöl 
1 1/2 dl kakao 
1 tsk bakpulver 
2 tsk  maizena majsstärkelse (kan uteslutas)

Dulce de leche pannacotta
Recept :
5 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk
3 1/2  gelantinblad
2 nypor flingsalt ( kan uteslutas )

Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj in en form med avtagbara kanter ( 24-28 cm)
Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker.
Tillsätt ägg och vispa ihop. 
Rör ner dem torra ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet.
Tryck ut smeten jämt i formen och grädda i mitten av ugnen 17 minuter. 
Ta ut kakak och pressa försiktigt ner botten med hjälp av en något mindre skål än själva kakan eller med kryddburk av glas så att du får en fördjupning.
Se till så att du får en jämn och fin kant runt botten. 

Låt cookien svalna helt.

Dulce de leche pannacottan :
Gör så här :
Lägg gelantinbladen i blöt ca fem minuter.
Hätta upp grädden i en kastrull så att den blir riktigt het. Ta bort från plattan och rör ner burken med karamelliserad mjölk. Blanda ihop med en handvisp.
Tillsätt dem urkramade gelantinbladen och blanda väl. Låt svalna lite och häll pannacottan i cookiebotten.
Ställ försiktigt i kylskåpet tills pannacottan stelnar helt ca 3-4 timmar.
Riv chokladen och dekorera pajen enligt önskemål. 
Smaklig spis :) 
Ni hittar mig även på
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee