En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones.
Så gott !
Dessutom är det inte svårt att göra.
Lemon curd
Recept:
Ca 4 dl
2 stora citroner
2 dl socker
2 stora ägg
75g smör.
1 dl citronsaft
Gör så här :
Finriv citron skalen.
Pressa ut citronsaften ur citronerna.
Ta fram en kastrull, lägg i socker, citronsaft, finrivet citronskal och koka upp tills sockret har lösts upp.
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar.
Låt allt sjuda ett par minuter under vispning. Obs ! Det får inte koka bara sjuda.
När krämen har tjocknat, lägg i smöret, ta av från värmen och blanda väl.
Häll upp i en glasburk och låt stå kallt minst en timme innan användning.
Krämen kan förvaras i kylskåpet ca 2 veckor.
Smaklig spis :)