En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones. 
 
Så gott ! 
 
Dessutom är det inte svårt att göra. 
 
 
Lemon curd 

Recept:
Ca 4 dl

2 stora citroner
2 dl socker
2 stora ägg

75g smör.

1 dl citronsaft

Gör så här :

Finriv citron skalen.
Pressa ut citronsaften ur citronerna.
Ta fram en kastrull, lägg i socker, citronsaft, finrivet citronskal och  koka upp tills sockret har lösts upp. 
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar.
Låt allt sjuda ett par minuter under vispning. Obs ! Det får inte koka bara sjuda.
När krämen har tjocknat, lägg i smöret, ta av från värmen och blanda väl.
Häll upp i en glasburk och låt stå kallt minst en timme innan användning.
Krämen kan förvaras i kylskåpet ca 2 veckor.

Smaklig spis :)