Skinkschnitzel
Schnitzel är en rätt som består av en mörad bit kött, som paneras och friteras eller steks.
Schnitzel görs oftast av skinka och kalvkött men även kyckling och kalkon.
Schnitzel är en maträtt som äts i hela Centraleuropa.

Så här gör jag:
Recept:
Ca 900 g ytterfile/benfri kotlett
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl ströbröd
3 ägg
Salt
Peppar.
Skiva ytterfilén/kotletten i ca 1 1/2 cm tjocka skivor.
Banka ut filéerna så att dem blir drygt 1/2 cm tjocka med hjälp av en köttbank, mindre kastrull eller något annat som du finner lämpligt.

Ta fram 3 tallrikar, lägg mjöl på den ena, ströbröd på den andra och vispa upp ägg i den sista.

Hätta upp rapsolja/smör i en stekpanna.
Vänd en köttbit först i mjöl, sen ägg och sist i ströbröd.
Lägg köttet i pannan, salta och peppra efter tycke.
Stek köttet tills du har fått en gyllenbrun yta, vänd och stek färdigt nästa sida.

Servera med pommes, potatisklyftor, potatisgratäng etc, citronskivor och en god sallad.

Smaklig spis :)