Äppelpaj - smulpaj
Tänk att i bland så glömmer man bort hur gott det är att göra en klassiker som smulpaj med äpplen.
Denna gången valde jag dock att inte använda havregryn i smultäcket.

Så här gör jag:
Recept: ca 6 pers
Sätt ugnen på 225 grader.
Ca 6 äpplen ( medel storlek)
1/2 dl socker
1 1/2 tsk kanel.
Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna skivor.
Lägg dem i en bunke och tillsätt socker och kanel.
Rör ihop så att äpple, socker och kanel blandas väl.
Häll ner blandningen i en pajform
26-28 cm
Smultäcke
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker.
Ta fram en ny bunke och blanda socker, vaniljsocker och vetemjöl.
Tärna ner smör och arbeta/nyp ihop en smulig massa.
Strö smulmassan över äpplena.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills pajen har fått en fin färg på ytan.

Servera med vaniljsås
Smaklig spis :)
